Vannak Rossz étkezési Szokásaid? A Szüleid Hibája

Videó: Vannak Rossz étkezési Szokásaid? A Szüleid Hibája

Videó: Vannak Rossz étkezési Szokásaid? A Szüleid Hibája
Videó: Teljes pakk Kiskarácsony 7. rész. Sorszámok: 038-043. Kié lesz a sör? 2024, Március
Vannak Rossz étkezési Szokásaid? A Szüleid Hibája
Vannak Rossz étkezési Szokásaid? A Szüleid Hibája
Anonim

Ha egy nehéz napi munka után folyamatosan tele van egészségtelen ételekkel, nem tehet róla, hogy megtámadja az első rágcsálnivalókat, amelyeket az irodából való kilépés után lát, vagy csak enni, mert unatkozik és szomorú - hibáztathatja szüleit.

Legalábbis ezek az Egyesült Királyság és Norvégia szakértői által végzett új közös tanulmány eredményei, amelyek azt állítják, hogy az érzelmi étkezést és a mindennapi étkezéshez kapcsolódó összes negatív szokást a szülők sajátítják el.

A Child Development című nemzetközi folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy amikor a szülők egészségtelen ételeket kínálnak a két és öt év közötti gyermekek számára, hogy megvigasztalják őket, segítenek kialakítani a kisgyermekek étkezési szokásait, amelyek akadályozzák őket. életed.

A szakértők azt is elmondják, hogy azoknak a gyermekeknek, akik látják, hogy szüleik szükségtelenül emésztik az egészségtelen ételeket, ugyanaz a szokás kell. E következtetések levonására a kutatók 801 norvég gyermek étkezési szokásait figyelték meg, akik négyévesek voltak. Ezután új kutatást végeztek a gyerekekkel, amikor tízéves lettek.

Egészségtelen ételek
Egészségtelen ételek

Étel adása érzelmi okokból, például egy gyermek megnyugtatása miatt ördögi kört okoz. Az idő múlásával az így táplált gyermek tudatalatti igényét kezdi érezni, hogy ideges állapotban kezdjen el egészségtelenül étkezni. Ez a tanulmány vezető szerzője, Silje Steinsbeck, a norvég Tudományos és Műszaki Egyetem pszichológiai docense szerint.

Megállapítottuk, hogy a könnyebben felidegesített gyermekek az idő múlásával érzelmi alapon kezdenek túlevni. Szüleik szintén nagyobb valószínűséggel etetik őket ócska ételekkel, csak a kényelem érdekében - tette hozzá.

Érzelmi étkezés
Érzelmi étkezés

Nem ez az első tanulmány, amely kapcsolatot teremt a szülői élet és a gyermek között érzelmi táplálkozás. Egy 2016-os tanulmány kimutatta, hogy az aggódó vagy depressziós szülőkkel rendelkező gyermekeknél nagyobb valószínűséggel alakulnak ki válogatós étkezési szokások - még születésük előtt. A New York University külön tanulmánya szerint a stresszes vagy depressziós szülők gyermekeinek 65% -a túlsúlyos.

Ajánlott: