Tippek A Főzőlapok Kiválasztásához

Videó: Tippek A Főzőlapok Kiválasztásához

Videó: Tippek A Főzőlapok Kiválasztásához
Videó: Integrated Hob Buying Guide 10 Things To Consider Before Buying An Integrated Hob 2024, Március
Tippek A Főzőlapok Kiválasztásához
Tippek A Főzőlapok Kiválasztásához
Anonim

Természetesen a konyha nélkül forró tányérok ez nem konyha. De miről kell tudnunk a főzőlapok választása? Először is az étel elkészítéséhez gáz vagy villamos energia mellett kell dönteni. Mindkét főzőlap típusa - gáz vagy villamos energia, vannak előnyeik és hátrányaik.

A gáz felhasználásának előnye: a hőmérséklet gyors elérése és az áramfelvétel nulla. Hátrányok - tűz- és gázszivárgás veszélye. A biztonságos üzemeltetés érdekében gondosan mérlegelni kell a gázfőzőlapok helyét.

A falaktól legalább tíz centiméterre kell lenniük. Mikor a gáztűzhely választása figyelnie kell az égők rácsára. A legjobb öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból. Ezek az anyagok ellenállnak a magas hőmérsékletnek, és a rozsdamentes acél nagyon könnyen tisztítható a zsírtól és az égési sérüléstől.

Ha úgy döntött, hogy elektromos készülékei a legalkalmasabbak a konyhájához, akkor választhat a hagyományos öntöttvas lemezek, a szélkerámia vagy az indukciós főzőlapok között.

Az öntöttvas lemezekkel rendelkezők olcsóak, ezért bár régiek gyártásként, mégis előnyben részesítik őket. Bennük a fűtőberendezés először kvarchomokot melegít fel, majd felmelegíti az öntöttvas lemezt és csak végül magát a főzőedényt. Ez a folyamatsor villamosenergia-veszteséghez vezet.

Szerencsére a piacon vannak már gyorsan fűtők. Van egy piros pontjuk, amely maga a lemez közepén helyezkedik el.

Kerámia főzőlapok főzése
Kerámia főzőlapok főzése

A kerámia munkalapok a látásukkal vonják magukra a figyelmet, és különösen alkalmasak egy modern konyhára.

Sima üvegfelületűek és érintésvezéreltek. Előnyük, hogy másokkal összehasonlítva könnyen tisztíthatók típusú főzőlapok. Az a baj velük, hogy lassan felmelegszenek és lassan lehűlnek.

Az indukciós főzőlapok kicsit ismertebbek és kevésbé használtak, bár évek óta vannak a piacon. Szinte nincs vizuális különbség köztük és a kerámia főzőlap között.

Stílusos sima felületük és érintésvezérlésük is van. A különbség az, hogy a kerámia bevonat alatt nincs köztes réteg, és a hőt közvetlenül a háztartási edénybe irányítják. A kellemetlenségeket a használt edények okozzák. A feneküknek ferromágneses acélból kell lenniük, ami meglehetősen korlátozó.

Ajánlott: