Veszélyes Túlzásba Vinni Fényvédővel?

Videó: Veszélyes Túlzásba Vinni Fényvédővel?

Videó: Veszélyes Túlzásba Vinni Fényvédővel?
Videó: Veszélyes forduló olvasópróba 2024, Március
Veszélyes Túlzásba Vinni Fényvédővel?
Veszélyes Túlzásba Vinni Fényvédővel?
Anonim

A nyár első számú témája a bőr védelme a naptól. És nemcsak. A tudósok, orvosok és szakemberek folyamatosan azt tanácsolják, hogy egész évben használjuk ezeket a termékeket, mivel a nap sokkal veszélyesebb, mint korábban.

Ugyanakkor, mint minden másnál, a fényvédelmet is túl lehet tenni. A magas életszínvonalú iparosodott országokban számos abszurd dimenziót ér el. Például az Egyesült Államok déli államaiban bármelyik mellett fényvédő termékek arcra, kézre és testre a helyiek is használnak ilyen ruhákat.

A napvédelem szélsőségei problémákhoz vezethetnek, amelyek közül a legsúlyosabb a D-vitamin-hiány. Ha a bőrt idővel folyamatosan védőkrémekkel kenjük, abbahagyja a szükséges vitaminszintet. A D-vitamin hiány pedig csontritkuláshoz vezet. Az elmúlt években a betegség világszerte növekvő tendenciát mutat.

Annak érdekében, hogy ne érjen oda, a szakértők a nyári hónapokban azt tanácsolják, hogy naponta néhány órát járjanak fedetlen bőrrel a könyöktől és a térdig.

A D-vitamin egyensúlyának helyreállításához minden nap 1000 nemzetközi egység D-vitamint kell bevennünk. Egy másik lehetőség az, hogy természetes forrásokból szerezzük be, például májból (hal és marhahús), gombából, lazacból, szardíniaból vagy tonhalból. Minden nap kötelező egy pohár frissen facsart gyümölcslét bevenni.

Természetesen a fényvédő krém létfontosságú a világunkban. Hosszan tartó napozás nélkülük elkerülhetetlenül számos kárt okoz a védtelen bőrben. A fényvédők használata megakadályozza a bőr öregedését és a bőrdaganatok megjelenését.

D-vitamin
D-vitamin

Aktívan védik a szabad gyököket és a napsugarak káros hatásaitól - mindaddig, amíg takarékosan használják őket. De még a velük való napsugárzás sem haladhatja meg a fototípusunkhoz megállapított nap idejét.

A bolgárok a harmadik és a negyedik típusba tartoznak az ún Fitzpatrick Rock. Számunkra a maximális napsütés napi 3 és 5 óra között lehet, és ez nem azt jelenti, hogy állandóan a perzselő sugarak alatt maradjunk.

Ajánlott: