Egzotikus Esküvői Hagyományok Az Egész Világon

Videó: Egzotikus Esküvői Hagyományok Az Egész Világon

Videó: Egzotikus Esküvői Hagyományok Az Egész Világon
Videó: Rebeka & Laci Esküvői videó 2020. Tázlár 2024, Március
Egzotikus Esküvői Hagyományok Az Egész Világon
Egzotikus Esküvői Hagyományok Az Egész Világon
Anonim

Míg a fehér esküvői ruha hagyományos a nyugati világból származó menyasszonyok számára, a keleti nemzetek némelyike másként és szokatlanul figyel esküvői rituálék, részeként színes esküvői ruhák, festett arc és kéz.

India

Indiai esküvő
Indiai esküvő

Hagyományosan az indiai menyasszonynak piros vagy rózsaszín esküvői ruhát kell viselnie. Házasságkötés után a nő homlokának közepére piros pontot rajzolnak, amely házasságot jelent.

Nigéria

Nigéria nagy ország, 250 etnikai csoporttal és mintegy 500 nyelvvel. Emiatt az esküvői szertartások az országban különböznek egymástól. De több alkalommal a menyasszony színes esküvői ruhát visel, és a fejét egy Gele nevű terjedelmes törülközővel köti össze.

Ghána

Hagyományosan a ghánai esküvők nagyon színesek, és mindegyik rokonnak joga van kiválasztani egy mintaszövetet, amely összegyűjtve varrja a menyasszony és a vőlegény esküvői ruháit.

Kazahsztán

A hagyományos kazah esküvő szerint a menyasszonynak rituális kalapot kell viselnie, amelyet saukale-nek hívnak. Ezt a kalapot jóval a lány esküvője előtt varrják.

Mongólia

A mongóliai esküvői hagyományok betartása érdekében a menyasszony és a vőlegény a közép-ázsiai nomád törzsek hagyományos ruháiba öltözik, és az ünnepségen Dealhez szólítja őket.

Ukrajna

Esküvő Ukrajnában
Esküvő Ukrajnában

Fotó: Natalia Kabliuk

A Közép-Kárpátokban élő ukránok követik esküvői hagyományukat a színes ruhák viselésében, és a szertartás nagyon élénk táncokkal, játékokkal és poénokkal.

Japán

Japán menyasszony
Japán menyasszony

Hagyományos japán esküvőn a menyasszony fehér kimonót visel, amely szimbolizálja tisztaságát és szüzességét. Miután igent mondott választottjának, piros kimonóban álcázza magát, jelképezve boldogságát és szerencséjét.

Skócia

A skóciai esküvőjükön a férfiak az országban viselik a népviseletet, amelybe egy koppintás is beletartozik, a menyasszony pedig fehér ruhában van. Az ünnepség után férje családjának színeiben egy ruha borítja, amely jelképezi az új családban való tagságát.

Románia

Az erdélyi régióban az esküvői szertartások eltérnek az ország többi részén megszokottaktól. Az esküvőt a szülők szervezik, beleértve a színes esküvői jelmezek és esküvői zászló varrását.

Kína

Kínában a hagyományos esküvői szín a piros, amely a szerencsét, a boldogságot és a bőséget szimbolizálja. Úgy gondolják továbbá, hogy ez a szín elűzi a gonosz szellemeket. Emiatt a menyasszony és a vőlegény tetőtől talpig vörösbe öltözött.

Gora - Macedónia és Koszovó közötti terület

A górai muszlimok egy hagyományos esküvői rituálét tartanak be, amelyben sok pogány elem van. A menyasszony fehér lovon ül, sállal takarva, arca színes. Esernyőt is hord, és a családjával a vőlegény házához sétál.

Fülöp-szigetek

Az esküvő a Fülöp-szigeteken két szertartás keretében zajlik, amelyeket az ifjú házasok szülei terveznek. A menyasszony és a vőlegény arcát megfestik, mielőtt örök hűségbe keverednének.

Magyarország

A menyasszony hagyományos menyasszonyi ruhája Magyarországon fehér és virágos elemekkel van bevonva. Hatalmas, különböző színű kötött sapkát visel a fején.

Norvégia

A hagyományos esküvői ruhákat Norvégiában Bunadnak hívják, és nemcsak esküvőre, hanem különféle hivatalos rendezvényekre is viselhetők.

Peru

Perui menyasszony
Perui menyasszony

A perui menyasszony hagyományos öltözéke tartalmaz egy színes köpenyt és egy sapkát bojtokkal és fényvisszaverő anyagokkal. Az esküvőjén viselt szoknyát és poncsót a vőlegény családja szabja meg.

Ajánlott: