Házi Gyógymódok A Rozsda Ellen

Videó: Házi Gyógymódok A Rozsda Ellen

Videó: Házi Gyógymódok A Rozsda Ellen
Videó: Rozsda javítás otthon házilag - Ford Focus MK2.5 2024, Március
Házi Gyógymódok A Rozsda Ellen
Házi Gyógymódok A Rozsda Ellen
Anonim

Mindegyikünk életében legalább egyszer találkozott a kellemetlen rozsdával. Például minden nő megőrzi kedvenc blúzát, amelyet nem tud viselni, mert rozsdás beázást kapott.

Vagy van egy edény, amelyet az ellenség borít. De ne aggódjon - a kéznél lévő anyagokkal könnyen megszabadulhat a rozsdától. Nézze meg, hogyan:

Rozsda
Rozsda

Először rozsdafoltokat helyezünk a szövetekre és a ruhákra. Könnyen és gyorsan megtisztítják citrommal. Nyomja meg egy citrom levét, és nedvesítse meg vele a szövetet.

Hagyja rajta 24 órán át, majd mossa 60 fokos mosógépben. A szövet előre nem nedvesedik meg.

Tisztítás
Tisztítás

Egy másik hasonló ötlet a folt nedvesítése, majd azonos mennyiségű só és citromlé meglocsolása. Hagyja néhány órán át a napon, majd öblítse le, és ha szükséges, ismételje meg.

Ha régi, szép, de rozsdás tárgyakkal találkozik, ne rohanjon elválni tőlük. A rozsda eltávolításának módja minden edényből például szódát vagy gázt tartalmaz.

Szódabikarbóna
Szódabikarbóna

Hagyja őket 30 percig egy vízzel töltött edényben, amelyben korábban felöntött egy fél csomag szódabikarbónát. Alaposan dörzsölje meg a maradék szódát egy régi fogkefével, hogy teljesen eltávolítsa a rozsdás foltokat.

A nagyszüleink által hagyott régi öntöttvas készülékek érzékenyek a rozsdára. Ezért amikor ilyen foltot észlel, kenje meg oxálsav vizes oldatával 1: 1 és 1: 5 arányban, a rozsda mértékétől függően.

Hagyja 10-20 percig állni, amíg egyenletes szürke felület nem lesz. Többször hideg vízzel mossuk és száraz ruhadarabbal szárítjuk.

A fémtartályok is szerepelnek a "könnyen rozsdás" listán. Ezért, amikor rozsdás fémfelületeket észlel a régi edényekben, merőkanálokban és egyéb eszközökben, megtisztíthatja őket két százalékos sósavoldattal.

Az eljáráshoz azonban mindenképpen szükséged lesz kesztyűre és napszemüvegre, amelyek megvédik a szemed a véletlenszerű sóoldatcseppektől.

A fémrozsda eltávolításának másik ötlete a népszerű Coca-Cola.

Ajánlott: