Melyek A Legveszélyesebb Mosószerek

Videó: Melyek A Legveszélyesebb Mosószerek

Videó: Melyek A Legveszélyesebb Mosószerek
Videó: A Legveszélyesebb INTERNETES Kihívások 2024, Március
Melyek A Legveszélyesebb Mosószerek
Melyek A Legveszélyesebb Mosószerek
Anonim

Az otthoni tisztításhoz használt mosószereket általában egy sötét szekrénybe helyezzük, amely távol van a gyermekek szemétől és kezétől.

A szülők mindezt azzal az elképzeléssel teszik, hogy a gyermek ne nyúljon a veszélyes vegyi anyagok után, és kíváncsiságot tanúsítson irántuk. És bár úgy gondoljuk, hogy a külön helyiségben történő szétválasztással a dolgok megoldódnak, az igazság az, hogy ez csak az érem egyik oldala.

Mert bár rejtve van abban a szekrényben, mindennap használjuk ezeket a mosószereket otthonainkban, és ez kellően árt nekünk és szeretteinknek. Mindazok a mosodai mosószerek, amelyek gyönyörűen vannak csomagolva és kiváló illatúak, sokkal veszélyesebbek, mint azt valójában gondolnánk.

Háziasszony
Háziasszony

A tudósok kategorikusan kijelentik, hogy az otthoni tisztításhoz használt mosószerek negatív hatással lehetnek egészségünkre.

A szakértők arra figyelmeztetnek minket, hogy az allergia és a légzőszervi rendellenességek, a szív- és érrendszeri és immunrendszeri rendellenességek csak néhány probléma, amellyel szembesülhetünk.

Az otthoni legveszélyesebb mosószerek azok, amelyeket a fürdőszobában használunk. Ez magában foglalja nemcsak a fehérítőt, amely a fehéret sziporkázóvá teszi, hanem a penészeltávolítókat, a penészeltávolítókat is.

A klórt és ammóniát tartalmazó termékeket semmilyen körülmények között nem szabad otthon használni, ezek az anyagok veszélyesek a belégzésre.

Öntőforma
Öntőforma

Különösen veszélyes azokban a helyiségekben használni, ahol nincs szükséges szellőzés, például fürdőszobákban vagy WC-kben. És bár a legtöbb ilyen készítményhez kesztyűt használnak, ez nem azt jelenti, hogy nem ártunk magunknak. Ezeknek a szagoknak a belélegzésével károsítjuk a tüdőnket.

A következő vonzó készítmények, amelyek hirdetéseit nem egyszer láthattuk a tévében, és amelyek szintén ártanak nekünk, az illatok. Közülük sokan, bármilyen jó illatúak is, olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek rendkívül károsak a tüdőre és a vesére, a májra.

Dr. Ann Steinemann, a Washingtoni Egyetem kutatója szerint minden erős szagú termék, beleértve a mosóporokat, szappanokat, öblítőszereket is, csak növeli azokat a veszélyes vegyszereket, amelyeket belélegzünk.

A "természetes" növényvédő szerek nemcsak a rovarokra, hanem önmagunkra is károsak. Természetesen, ha akarunk is, nem menekülhetünk el mindentől, ami árt nekünk, de legalább otthonainkban elkerülhetjük a veszélyes termékeket, ha helyettesítjük őket a már ismert biotermékekkel.

Egy másik lehetőség az ismert klasszikus receptek használata az otthon takarításához ecet, szóda, só stb. Segítségével, amelyek megtisztítják az egészséget semmilyen módon nem károsítva.

Ajánlott: