Vajon A Házimunka Hiánya Meghízza A Nőket?

Videó: Vajon A Házimunka Hiánya Meghízza A Nőket?

Videó: Vajon A Házimunka Hiánya Meghízza A Nőket?
Videó: Hideg, változékony hétvége 2024, Március
Vajon A Házimunka Hiánya Meghízza A Nőket?
Vajon A Házimunka Hiánya Meghízza A Nőket?
Anonim

Bár a mosógépek, a mikrohullámú sütők és más munkaerő-megtakarító eszközök segítenek a nőknek elkerülni a házi rabszolgává válást, negatívan hatnak a derekukra.

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a házimunkához szükséges idő csökkenése jelentősen hozzájárult ahhoz az elhízási járványhoz, amelynek ma tanúi vagyunk.

A modern britek és a 30 évvel ezelőtt élők életének összehasonlítása azt mutatja, hogy a nők több időt töltenek a munkában, és kevesebbet töltenek a háztartási munkákban.

Az átlagos háziasszony ma csaknem 20-szor kevesebb időt tölt az otthon gondozásával, mint a háziasszony az 1980-as évek elején.

A technika fejlődése szintén sokkal könnyebbé tette házimunka a múlthoz képest. A nehéz otthoni karbantartási feladatok csökkentésének minden előnye ellenére a mozgásszegény életmód káros hatással van a derékra.

Például padlómosás közben kétszáz kalóriát vagy körülbelül egy csokoládét éget el. A számítógép előtt ülve azonban csak 70 kalóriát éget el. A férfiak azonban nem használhatják kifogásként a házimunka hiányát.

Elhízottság
Elhízottság

Bár a tanulmány megállapította, hogy az erősebb nem brit tagjai valamivel több munkát végeznek a háztartás terén, az Európai Gazdasági Társaság nemrégiben tartott konferenciája szerint az elhízás az egyik legnagyobb probléma a britek számára.

Olyan méreteket ölt, hogy a sziget lakóinak - férfiaknak és nőknek - az élete veszélyben van. Az elhízás aránya az elmúlt 30 évben megháromszorozódott. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy 2050-ben a britek több mint 60 százaléka túlsúlyos lesz.

Nagy meglepetésünkre kiderült, hogy a mai emberek kevesebb kalóriát fogyasztanak, mint 30 évvel ezelőtt.

A súlygyarapodás azonban abból adódik, hogy kortársaink kevesebbet mozognak és nem sportolnak - mondja Melanie Luhrmann, a tanulmány szerzője, a Manchesteri Egyetem munkatársa.

Ajánlott: