Az Intelligens Fülbevalók Nyomon Követik, Hogy Mennyi Kalóriát égetünk El

Videó: Az Intelligens Fülbevalók Nyomon Követik, Hogy Mennyi Kalóriát égetünk El

Videó: Az Intelligens Fülbevalók Nyomon Követik, Hogy Mennyi Kalóriát égetünk El
Videó: NAPI TÉMA - Humanitárius katasztrófa Szlovákiában, a számok alapján hazánk is közel jár ehhez 2024, Március
Az Intelligens Fülbevalók Nyomon Követik, Hogy Mennyi Kalóriát égetünk El
Az Intelligens Fülbevalók Nyomon Követik, Hogy Mennyi Kalóriát égetünk El
Anonim

Új típusú intelligens fülbevalókat hoztak létre kanadai tudósok - az ékszerek első pillantásra nem különböznek a többi ékszertől. Számos érzékelőjük azonban rendelkezik, amelyek figyelemmel kísérhetik a szív működését, és a kapott adatokat elküldik egy okostelefonra.

A kanadai BioSensive Technologies vállalat elmagyarázza, hogy az ékszerekben található érzékelők bármilyen fülbevalóra felhelyezhetők.

Az intelligens fülbevalók valójában nemcsak a pulzusszámot figyelik, hanem az ember aktivitásának szintjét, valamint a kalóriákat is figyelemmel kísérik - az ékszerben található érzékelők Bluetooth-kapcsolattal csatlakoznak egy okostelefonhoz.

Az új fülbevalók kompatibilisek a táblagépekkel is - az egyetlen feltétel az Android vagy az iOS operációs rendszer megléte. A kanadai cég gyorsan dicsekszik, hogy ezek az első ún okos fülbevalók a világon - Ear-o-Smart-nak hívták őket, a termék feltalálóját pedig Ravinder Saini-nek hívják.

A kis eszköz LED-es fény segítségével figyeli a bőr véráramlását. Aki meg akarja vásárolni ezt az innovatív ékszert, 110 dollárért birtokolhatja, állítják a kanadaiak.

Séta
Séta

A tudósok elmagyarázzák, hogy az eszközt hagyományos fehér színben árusítják, de az ügyfél kérésére átalakítható. Ezen felül mindenki kiválaszthatja, hogy milyen követ szeretne a fülbevalón.

Elmondja, hogy a csapattal együtt, akivel dolgozott, megpróbáltak valami szépet és egyben hasznosat létrehozni. Szerinte valóban hasznos lehet az elektronika betétele valamibe, amelyet minden nap viselnek.

Jelenleg kampány folyik az új fülbevalók gyártásának megkezdéséhez szükséges pénzeszközök gyűjtésére. Kanadai tudósok azt remélik, hogy gyorsan pénzt gyűjtenek, és 2015. június végére az első érzékelővel ellátott fülbevaló tény lesz a mobilalkalmazásukkal együtt.

A tudósok korábban már találtak ki hasonló alkalmazásokat szenzorokkal az órákon vagy karkötőkön. A szakterület szakértői szerint a fülbevalók jobb megoldás, mert a fül az egyik legjobb hely az ember pulzusának mérésére.

Ajánlott: