A Szemkontaktus Az Egészséges Házasság Kulcsa

Videó: A Szemkontaktus Az Egészséges Házasság Kulcsa

Videó: A Szemkontaktus Az Egészséges Házasság Kulcsa
Videó: A szépség vonzásában - Johannes Hartl - 2021.09.07. - Hungexpo \"A\" pavilon 2024, Március
A Szemkontaktus Az Egészséges Házasság Kulcsa
A Szemkontaktus Az Egészséges Házasság Kulcsa
Anonim

A kapcsolat első napjaiban, amikor beleszeret valakibe, csak annyit tesz, hogy bámulja egymást. Néha hosszú éjszakákat töltenek egymás szemébe bámulva, de aztán elkezdenek együtt élni, következtetnek házasság, neked születnek gyerekek, és az életed más irányba fordul.

Vagy túl fáradt vagy ahhoz, hogy mélyreható beszélgetéseket folytass a kapcsolatodról, vagy ha mégis, akkor ezekre a beszélgetésekre általában akkor kerül sor, amikor az egyik omlettet készít, a másik pedig tévét néz.

A testbeszéd kerülése szerint szemkontaktus jelentheti a bizalom hiányát, a tisztességtelenséget és az őszinteség hiányát.

A szemkontaktus megmutatja a házastársának, hogy törődik a most folytatott beszélgetéssel, és ami a legfontosabb a kapcsolatával.

Valami több, szemkontaktus kialakítása segíthet felébreszteni azokat a szunnyadó romantikus érzéseket, amelyek elhalványulnak, ha régóta együtt vagytok.

Egészséges házasság
Egészséges házasság

A neves biológiai antropológus, Helen Fisher A szerelem antropológiája című könyvében a következőket írta: A szemkontaktus aktiválja az emberi agy egy primitív részét, amely kiváltja a két alapvető érzelem - vonzás vagy visszahúzódás - egyikét.

Ennek eredményeként Fisher hozzáteszi: talán a szem, nem a szív vagy az agy a romantika eredeti szerve.

Tehát, ha úgy érzi, hogy kapcsolata stagnál, próbálja ki hogy a partnered szemébe nézzen valahányszor beszélsz.

Ajánlott: