A Családi Boldogság A Génektől Függ

Videó: A Családi Boldogság A Génektől Függ

Videó: A Családi Boldogság A Génektől Függ
Videó: Czimmermann Kitti - Boldogság (Official video) 2024, Március
A Családi Boldogság A Génektől Függ
A Családi Boldogság A Génektől Függ
Anonim

Amerikai pszichológusok arra a következtetésre jutottak, hogy boldogságunk a génektől függ. Szerintük a "boldogsághormon" - a szerotonin szabályozása megjósolja, hogy az érzelmeink mennyire tükröződnek kapcsolatunkban.

A Kaliforniai Egyetem és az Északnyugati Egyetem pszichológusai összekapcsolják a genetikát, az érzelmeket és a házassági elégedettséget. Megállapították, hogy a házassági elégedettség összefügg az 5-HTTLPR alléllal, amelyet a szülők örököltek.

A vizsgálatban résztvevő önkéntesek, akiknek 2 rövid 5-HTTLPR allélja volt, házasságukban a legboldogabbak voltak, amikor sok negatív érzelem, például harag és megvetés volt, és akkor a legboldogabbak, amikor pozitív érzések voltak, például humor és szerelem.

Azok az önkéntesek, akik 2 hosszú alléllel rendelkeztek, nem voltak nagyon izgatottak a házasságukban érzett érzelmek miatt. Az 5-HTTLPR különböző variációjú párjait inkompatibilisnek találták.

Család
Család

A vizsgálatban a résztvevők mindegyike DNS mintát adott. A házassággal való elégedettség és a kapcsolat érzelmi tartalma összefügg a laboratóriumban résztvevők génjeivel.

A megkérdezett házastársak 17% -ában erős kapcsolatot találtak beszélgetéseik érzelmi hangulata és házasságukban érzett magatartása között. 2 rövid 5-HTTLPR volt.

Az egy vagy két hosszú allélú házastársak 83% -ában a beszélgetések során kialakult érzelmek szinte semmilyen hatással nem voltak a következő tíz évben a házassággal való elégedettségükre.

Családi boldogság
Családi boldogság

A tanulmány vezetője, Robert Levenson, a Kaliforniai Egyetem pszichológusa elmondta, hogy a tanulmányban több mint 150 házaspár vett részt, és több mint 20 évig tartott.

Egy másik, 2000 házas felnőtt párról készített tanulmány megállapította, hogy az esküvői nyugtalanságot követő évet egy év követte, amelyben a partnerek találkoztak.

De a harmadik évben már elfogadják hiányosságaikat és elkezdik tervezni a gyerekeket, és ez tovább erősíti kapcsolatukat.

A harmadik évfordulón mindkét fél elégedett a házasság pénzügyi következményeivel, amelyek a számlák és a kiadások megosztására vonatkoznak.

Ajánlott: