Hogyan Kezeljük A Gyermek Haragját

Videó: Hogyan Kezeljük A Gyermek Haragját

Videó: Hogyan Kezeljük A Gyermek Haragját
Videó: FIX TV | Ámor - Hogyan kezeljük a dühöt vagy a haragot | 2014.10.17. 2024, Március
Hogyan Kezeljük A Gyermek Haragját
Hogyan Kezeljük A Gyermek Haragját
Anonim

Mindenki dühös néha, és ez teljesen normális. A gyerekek is haragot tapasztalnak, de ésszerű határokon belül kell lennie, és nem a fő érzelmüknek.

A felnőttektől eltérően a gyerekek nem szokták visszafogni érzéseiket, hanem azonnal kifejezik őket. Ráadásul azok a dolgok, amelyeket a szülők figyelmen kívül hagynak, képesek feldühíteni a kicsiket.

Bár normális, hogy a gyermek néha dühös, sír és sikoltozik, ez nem bátorítandó viselkedés. Így kell harcolj a haraggal örököse.

A legfontosabb, hogy a szülő nyugodt maradjon, és ne mutasson haragot és ingerültséget. Ellenkező esetben ez tovább gyújtja a gyermek haragját. Amikor türelemmel és nyugodt hangon közeledsz, a kicsi erre reagál, és gyorsabban megnyugszik.

A haragot más érzelmek és problémák okozhatják, beleértve a szomorúságot, zavartságot, alacsony önértékelést, az elszigeteltség érzését. Beszéljen a gyermekkel, hogy megtudja, mi zavarja, és segítsen megbirkózni.

Szeresse gyermekét, és mutassa meg neki. Öleld meg, csókold meg, mondd meg neki, hogy szereted. Néha az ölelés lehet a leghatékonyabb módszer a gyermek haragjának megfékezésére.

Boldog család
Boldog család

Ösztönözze a jó viselkedést, és mutassa ki csalódását a rosszal. A büntetések nem mindig hatékonyak, néha még növelhetik is a gyermek haragját. Ez nem azt jelenti, hogy közömbös legyünk, és úgy teszünk, mintha nem látnánk dühös kitöréseket. Először derítse ki, mire haragszik a gyermek, majd döntse el, hogyan reagáljon.

Beszéljen a gyerekkel, és magyarázza el. Néha a haragot a helyzet félreértése okozza, és alábbhagy, ha világosan elmagyarázza a dolgokat. Ezenkívül arra kell ösztönöznie a gyermeket, hogy beszéljen és fedje fel érzelmeit.

Iratkozzon fel a sportra. Ez segíteni fogja az energiák elköltésében, a szórakozásban és a fegyelem javításában.

A gyermek azonban néha felrobban. A kitörés alatt maradjon nyugodt, és ne adja hozzá a sikolyát a gyermekhez. Ha úgy dönt, hogy megbünteti, ne mondja el neki, amíg mérges. Ez csak fokozza a dühét. Büntesse a viselkedést, ne az érzelmek jelenlétét. Például normális emelni a hangját, de elfogadhatatlan megsérteni.

Ajánlott: