A Nevelési Hibák, Amelyekkel Nárcisztikus Gyerekeket Nevelsz

Tartalomjegyzék:

Videó: A Nevelési Hibák, Amelyekkel Nárcisztikus Gyerekeket Nevelsz

Videó: A Nevelési Hibák, Amelyekkel Nárcisztikus Gyerekeket Nevelsz
Videó: A nárcisztikus megbetegíti az áldozatát (ez is egy fajta abúzus) 2024, Március
A Nevelési Hibák, Amelyekkel Nárcisztikus Gyerekeket Nevelsz
A Nevelési Hibák, Amelyekkel Nárcisztikus Gyerekeket Nevelsz
Anonim

Egyes szülők megpróbálnak magabiztos gyermekeket nevelni és ápolni, elkövethetnek néhány hibát, amelyek a kisgyermekeket túl magabiztos felnőttekké tehetik, akik nem tartják tiszteletben mások véleményét.

A nárcisztikus személyiségek gyermekkorban alakulnak ki, és akkor nagyon nehéz felfogni, hogy a világ és mások nem körülöttük forognak, és másokkal kell számolniuk, amikor meg akarnak felelni nekik.

Ennek a hozzáállásnak a nagy részét a szülők okozzák, akik a gyerekeket így gondolkodásra késztetik.

Nem büntetik a gyereket a fehérekért

Nagy hiba a büntetlenség érzését kelteni a gyermekek körében, mert ha felnőnek, nehéz lesz betartaniuk a körülöttük lévő szabályokat.

Oktatás
Oktatás

Ezenkívül a büntetés hiányával bűnösnek érzi magát, és így nem tanulja meg az élet egyik legfontosabb tanulságát - azt, hogy mindannyian hibázunk, és amikor tudjuk, hol, akkor elnézést kell kérnünk.

Folyamatosan összehasonlítja gyermekét más gyerekekkel

Sok felnőtt elköveti azt a nagy hibát, hogy gyermekét versenyeznie kell a barátjával. Ez a nyomás, amelyet leginkább a szülők vágya vált ki, hogy a gyermek jó osztályzatokat szerezzen az iskolában, végül olyan emberré változtatja, aki másokat alacsonyabb lénynek tart, mivel több pénze van, vagy jobb munkát végez.

Hasznos ösztönözni a gyermek sikerét, de nem szabad ösztönöznie a versenyt.

Nem mutatta meg a gyermek iránti szeretetét

A legtöbb nárcisztikus személyiség olyan családokban nőtt fel, ahol a szeretet csak anyagilag mutatkozott meg - otthont, ruhát és ételt biztosítva, és a gyermek érzelmi szükségletei kielégítetlenek maradtak.

Nem érzett feltétel nélküli szeretetet, szülei pedig nem mutatták büszkeségüket, csak kritizálták. Felnőttként a gyermek utánozza szülei viselkedését, és kritizál másokat anélkül, hogy megfelelő elismerést adna a fejlődésükről.

Ajánlott: