Vegyen Egy Titkos Alvást Néhány Percre A Munkahelyén. Nézd Meg Miért

Videó: Vegyen Egy Titkos Alvást Néhány Percre A Munkahelyén. Nézd Meg Miért

Videó: Vegyen Egy Titkos Alvást Néhány Percre A Munkahelyén. Nézd Meg Miért
Videó: Идите спать с громом и звуками дождя | Расслабляющие звуки для бессонницы и расстройств сна 2024, Március
Vegyen Egy Titkos Alvást Néhány Percre A Munkahelyén. Nézd Meg Miért
Vegyen Egy Titkos Alvást Néhány Percre A Munkahelyén. Nézd Meg Miért
Anonim

A Chronarium Slip Lab a Manchester Science Festival keretében került bemutatásra. Ez egy nagy fekete sátor, amelyet egy bevásárlóközpont közepén helyeztek el, ahol az emberek minőségi 15 perces alvást tudnak aludni. Az önkéntesek bemennek, leveszik a cipőjüket, és nyugtató kék és lila fényekben, valamint a mennyezeten lógó selyemszerű selyem függőágyakban találják magukat. Egy előadó elmagyarázza, hogyan kell elhelyezkedni, a sátor elsötétedik és alacsony zúgás kezdődik - lüktető és gyengéd elektronikus hangok, amelyek megnyugtatják az agyat.

A fesztivál programjának nagy részét az emberek ösztönzésére szánják a tudomány csodáival. Lehet, hogy ez az egyetlen esemény, amelyet elaltatásra terveztek, de ez lehet a legfontosabb.

Az alváshiány a jövőben komoly egészségügyi kockázatot jelent - mondja Dr. Carolyn Horton, a kognitív pszichológia vezető oktatója a Lincoln-i Grosseteste Bishop Egyetemen. Kutatások szerint az Egyesült Királyságban az emberek néhány perccel kevesebbet alszanak, mint 10 évvel ezelőtt. Sokan ébren vesztegetjük az ágyunkat, miközben arcunkat az okostelefonok kék fénye világítja meg. Az alváshiány az Alzheimer-kór kezdetével, a demenciával, a mentális rendellenességekkel és a rákkezelés sokszoros lassabb felépülésével jár.

Semmi sem pótolja a jó éjszakai alvást. De a tudósok szerint csak néhány perc szundításra van szükséged ahhoz, hogy szabályozd az érzelmeidet, megszilárdítsd az emlékeidet és javítsd a koncentrációs képességedet. Számos nagyvállalat, remélve, hogy javítja az alkalmazottak termelékenységét, hálószobákat helyezett el az irodáikban. Az olyan országokban, mint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, a munkahelyi alvást a gyengeség jeleinek tekintik, de Dr. Horton szerint nagyon jó lenne, ha szundíthatnánk munkaidőben.

A Chronariumot egy szingapúri rendezvényre tervezték, ahol a szunyókálás a mindennapi élet része, és a napközbeni alvás gondolata sem ritka, és nem kelti az embereket csodálkozva a szemöldökükre. Részt vett a Manchester Fesztiválon, hogy megpróbálja megváltoztatni a britek hozzáállását azáltal, hogy megmutatja nekik az alvás kellemes és helyreállító jelentését. Az X készítői szándékosan döntöttek úgy, hogy a bevásárlóközpontba teszik, mert ez rendkívül logikátlan és szokatlan hely az alvásra.

Alvás
Alvás

A sátorban található különleges dallam segíti az agy megnyugodását, a kék és lila fények pedig elhitetik a testtel, hogy éjszaka van, pedig a bevásárlóközpont zaját a falakon keresztül is hallani lehet. Az emberek elalszanak, és néhány perc múlva ébren vannak, felfrissülnek és készen állnak a nap folytatására. Egyesek szerint a sátor elhagyása után nyugodtabb és energikusabb.

Bár még messze vagyunk attól, hogy hálószobánkba helyezzük az alváshüvelyeket, Dr. Horton szerint kényelmesen kell éreznünk magunkat szundikálás közben, hogy megakadályozzuk, hogy az alvajárás a közegészségügy egyik fő veszélyévé váljon.

El kell fogadnunk, hogy a nappali alvás nem a gyengeség jele - tette hozzá. Tehát, amikor legközelebb álmosnak érzi magát, menjen egyet szundítani anélkül, hogy bűnös lenne. A tudomány szerint ez jó neked.

Ajánlott: