Meddig Tart A Szerelem?

Videó: Meddig Tart A Szerelem?

Videó: Meddig Tart A Szerelem?
Videó: Máté Péter - Nálad meddig tart ez a szerelem 2024, Március
Meddig Tart A Szerelem?
Meddig Tart A Szerelem?
Anonim

Meddig tart a szerelem? Valószínűleg nincs olyan nő, aki ne tette volna fel magának ezt a kérdést. A szerelem a test átmeneti állapota, amely kémiailag nem tarthat tovább 4 évnél tovább - állítják mexikói tudósok.

A Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem Georgina Montemayor Flores szerint a szerelem első szakaszában speciális kémiai vegyületek termelődnek az agyban, amelyek minden neuronjában szaporodnak.

A szóban forgó első időszakban Ámor áldozata nem tudott másra gondolni, csak az érzéseinek tárgyára. A szerető mentális állapota összehasonlítható a legtöbb legnehezebben leküzdhető mentális állapottal.

Flores hangsúlyozza, hogy az ember valójában életében csak egyszer szeret bele valakibe. "Az ismételt érzelmi kitörések más módon is megmagyarázhatók - kötődés vagy szexuális vonzalom révén" - mondja.

Flores szerint a szerelem során csökken az ember kreativitása. "A szeretet időszaka alatt semmi valós értéket nem hoztak létre, de csak azután, hogy eltűnt" - idézte a mexikói a BBC.

Frederic Begbede, a híres francia szerző szerint azonban a szerelem kevesebb ideig - 3 évig - tart. Begbede tehetséges és világhírű író, 34 nyelven olvasható, ötletes reklámszerkesztő, világi és irodalmi krónikás, kiadó, agitátor és forradalmár.

Nyilatkozatát azzal magyarázza, hogy az első év folyamata, amelyben az érzelmek csúcspontja van, átmegy a második évre, amikor a párok a stabilitás érzetét keltik, támogatást találnak kedvesükben és megszokják kapcsolatukat.

A harmadik évben megjelenik az úgynevezett szerelmi kimerültség, amikor a párkapcsolatban új dolgok hiányának érzése, párbeszédek és attitűdök szempontjából kimerült érzés kíséri a szerelmi kapcsolatot. És maga a szerelem lassan lehűl.

Meddig tart a szerelem?
Meddig tart a szerelem?

"Eleinte minden csodálatos. Még te is. Olyan szerelmes vagy, hogy nem tudsz észhez térni. Minden nap magában hordozza a csodák könnyű terhét" - írta a francia író.

"A második évben a dolgok kezdenek változni. Gyengéd lettél. Büszke vagy az empátiára, amely létrejött közted és a párod között. Fél szóval megérted a feleségedet. Milyen öröm, ha egésznek érzed magad."

"Harmadik évben mered nézni a friss hölgyeket, akiktől az utca sír. Már nem beszélsz a feleségeddel. Órákat töltesz az étteremben, hallgatva, amit a szomszéd asztalnál mondanak. A harmadik év jót és rossz hír. A jó Undorító, hogy a feleséged elhagy téged. A rossz az, hogy új könyvet kezdesz."

Ajánlott: