Miért Nem Mutatja Ki érzelmeit

Tartalomjegyzék:

Miért Nem Mutatja Ki érzelmeit
Miért Nem Mutatja Ki érzelmeit
Anonim

A férfi psziché megértése és az ebből fakadó viselkedés olyan dolog, amit a nők évszázadok óta próbálnak elérni. Bár nehéz megérteni a férfiak miért nem fejezik ki érzelmeiket, még nehezebb változtatásra kényszeríteni őket.

Ahhoz, hogy valóban megérthesse partnerét, először válaszolnia kell a kérdésre miért nem mutatja ki érzéseit. Az elme nagyon összetett mechanizmus, és nehéz meghatározni, hogy mi befolyásolja fejlődését.

A társadalom, a kultúra, a környezet, az oktatás, a média - mindez megtaníthatta férjét (esetleg anélkül, hogy észrevette volna), hogy bezárkózik.

Itt vannak a leggyakoribb okok, amelyeket megmagyaráznak miért nem osztja meg érzelmeit:

Gyermekkori problémák

A gyermekkor az az időszak, amikor a személyiség kialakulása megkezdődik, és megtanulják, hogyan kell kezelni a stresszes helyzeteket. Amikor egy gyermek olyan környezetben nő fel, ahol az iskolában állandóan stressznek és zaklatásnak van kitéve, ez megváltoztatja a normális életfelfogását.

Kialakítja saját mechanizmusait az ilyen, általában nem egészséges helyzetek kezelésére. Az a személy, aki gyermekkorában traumát tapasztalt, nagyobb valószínűséggel nyitottabb és megosztja érzelmeit.

Félelem az elítéléstől

Szomorú ember
Szomorú ember

Ez az egyik fő a férfiak elrejtik érzelmeiket. Attól félnek, hogy megítélnek azért, mert megosztják, amit éreznek. Ezért tartják magukban. A legtöbb férfi attól tart, hogy a társadalom hogyan érzékeli őket.

A normáknak megfelelően nőnek. Ezért a férfiak gyakran attól tartanak, hogy ha kiszolgáltatottabb oldalukat mutatják, az "beárnyékolja" a többi férfias vonásukat. Ne feledje, hogy ez az érzelmek elrejtése serdülőkorban kezdődik, de az évek során elmélyül és fokozódik.

Nem tudják, hogyan

A kisfiúk általában úgy nőnek fel, hogy nem tudják kifejezni érzéseiket. Gyerekként gyakran mondják nekik, hogy "szigorítsanak". Valószínűleg ez a legrosszabb, amit mondhat egy fiúnak, amikor az érzéseivel küzd. Az ilyen célzások csak arra késztetik, hogy tagadja érzelmeit.

És amikor állandóan hátat fordított érzéseinek, érzelmi érettsége sokkal később (ha egyáltalán) eljön. Az ilyen férfiak általában egy ördögi körbe kerülnek, ahonnan nem tudnak kijönni - nem értik az érzéseiket, nem tudják, hogyan fejezzék ki őket, és nem tudják meghatározni, hogy ez hogyan hat majd rájuk.

Magabiztosságot próbálnak megmutatni

Bizonytalan ember
Bizonytalan ember

A férfiak folyamatosan versenyeznek egymással, és úgy tűnik, mindent mosolyogva fogadnak el, de ez nem így van. Ne feledje, hogy nagyon veszélyes, ha a férfiak nem hajlandók beismerni hiányosságaikat. Ez stresszt okoz nekik, és dühbe hozza őket.

Sok férfi a siker homályos külső megnyilvánulásával (drága autók, órák, ruhák stb.) Próbálja fenntartani bizalmát. Végül ez nem vezet semmi jóhoz, sem nekik, sem másoknak. Tudja, hogy a kommunikáció, szavakkal kifejezve, amit tapasztalunk, segít megszabadulni a stressztől. És ez a boldog élet kulcsa.

Nem hisznek neked

A nők sokkal könnyebben megoszthatják érzéseiket. Ez velük természetesen történik. Ezért gyakran megosztják érzelmeiket még olyan emberekkel is, akiket nem ismernek jól. Lehet, hogy nem osztanak mély és bensőséges női titkokat, de minden bizonnyal azt mondanák, ha valami felzaklatná őket - legyen szó ismerősről, barátról vagy férjről.

A férfiaknál ez más. Legtöbbjük nem bízna senkiben. A férfiak nehezebben bocsátanak meg. Ezért, ha úgy érzik, hogy valaki bántotta vagy elárulta őket, akkor vége lesz az illetővel való kapcsolatuknak. Ha a férfi megosztja, akkor olyan valakivel lesz, aki biztos, hogy nem beszél a háta mögött.

Haraggal vannak tele

Harag
Harag

Természeténél fogva a férfiak melegebbek, mint a nők, és a harag nagyon megterhelő érzés. Sok ember számára a kiszolgáltatottságtól vagy akár a szomorúságtól való félelem oldja fel haragját. Ettől gyengének érzik magukat, ami még dühösebbé teszi őket.

A harag segít a férfiaknak elrejteni valódi érzéseiket, miközben azt a benyomást kelti, hogy erősek és férfiasak. Dühében a férfiak vigasztalást találnak. Idővel a harag lesz az érzelmek kezelésének fő eszközük.

Ajánlott: