A Szomorú Zene Pozitívan Hat Ránk

Videó: A Szomorú Zene Pozitívan Hat Ránk

Videó: A Szomorú Zene Pozitívan Hat Ránk
Videó: L.L. Junior, Horváth Charlie - Könnyű álmot hozzon az éj (Hivatalos videoklip) 2024, Március
A Szomorú Zene Pozitívan Hat Ránk
A Szomorú Zene Pozitívan Hat Ránk
Anonim

Mindenki életében vannak olyan esetek, amikor nem érzi jól magát. Aztán egyesek ízletes ételeket kínálnak, mások szórakoztató filmet néznek, mások pedig kellemes zenét hallgatnak. Melyik zenei stílus a legalkalmasabb a hallgatásra, ha el akarjuk felejteni a munkahelyi vagy otthoni problémákat?

A tudósok szerint a béke és nyugalom lelkünkben helyreállhat, amíg szomorú dalokat hallgatunk. Természetesen azonnal lesznek emberek, akik megtámadják ezt az állítást.

De a berlini szabadegyetem szakértői által végzett kutatás eredményei, amelyekben a világ minden tájáról több mint 770 ember vett részt, pontosan ezt mutatják - jelentették a hírügynökségek.

Igaz, hogy sokan gond nélkül hallgatják a szomorú zenét. Érzéki balladát játszanak, mert ez a stílus tetszik nekik a legjobban. Kiderült azonban, hogy sokan szomorú dalokat hallgatnak, mert így könnyebben megbirkózhatnak negatív tapasztalataikkal és az őket gyötrő dolgokkal.

A szomorú zene megvigasztalja az urakat és a hölgyeket, hogy nyugodtabban érezzék magukat, és megtapasztalják gyászukat. A szomorú dalok még inkább nem merítenek bennünket a problémába, de lehetővé teszik számunkra, hogy negatív érzéseket éljünk meg és kezeljük őket anélkül, hogy nagyobb következményeink lennének - magyarázzák a pszichológusok.

Zene
Zene

A tanulmányban szereplő önkéntesek közül sokan azt mondták, hogy amikor rosszul érzik magukat, a szomorú zene hallgatása nagyszerű volt számukra. Ez általános érzelmi lendületet adott számukra, és jótékony hatással volt a hangulatukra.

Ez a zenei stílus érezteti az embereket. Hajlamosítja őket arra, hogy megtapasztalják, amit el akarnak nyomni. Elmondható, hogy a szomorú dalok segítik az érzelmek könnyebb kitörését, mivel gondolkodásra késztetik az embereket, és átértékelik személyes tapasztalataikat, gondolataikat és érzéseiket - állítják a szakemberek.

Egy régebbi tanulmány megmutatta a szomorú zene jótékony hatását az emberi pszichére is. Valamivel ezelőtt japán tudósok bebizonyították, hogy a szomorú dalok pozitívan töltenek fel bennünket és segítenek kezelni a problémáinkat.

Bár a szomorú zenét tragikusnak tartják, valójában nem váltott ki kellemetlen asszociációt. Az igazság az, hogy az ilyen dalok romantikusak - magyarázzák a kutatók.

Ajánlott: