Hogyan ünnepeljük A Karácsonyt Angliában

Videó: Hogyan ünnepeljük A Karácsonyt Angliában

Videó: Hogyan ünnepeljük A Karácsonyt Angliában
Videó: Hogyan ünneplik a Karácsonyt Új-Zélandon? 2024, Március
Hogyan ünnepeljük A Karácsonyt Angliában
Hogyan ünnepeljük A Karácsonyt Angliában
Anonim

Karácsonykor az angol otthonokat zöld gallyak, díszített karácsonyfa és a kandallónál lógó zokni díszíti. A karácsonyi hangulatot csodálatos karácsonyi dalok és a sült sütemények aromája fogadja. A karácsonyi énekesek alkonyatkor harangoznak házról házra, dalokat énekelve. Az emberek aszalt gyümölcsökkel és dióval töltött apró lepényekkel kedveskednek nekik.

Mindenki a karácsonyfa körül gyülekezik és elmondja egymásnak a kedvenc történeteket. Ezután a gyerekek levelet írnak a Mikulásnak, és bedobják a kandallóba. Tehát az öreg a kéményből kilépő füst által olvassa el kívánságaikat. Angliában karácsonyi apának hívják, hosszú, fehér szakálla és piros öltöny van. Karácsony előtti este rénszarvasok vezetésével szánon utazik, hogy az ajándékokat a kandalló zoknijában hagyja. Ezek azonban nem azonnal, hanem másnap nyílnak meg.

Az ünnepi asztalnál napközben gesztenyével, mazsolával sült libával vagy sült marhahússal töltött pulyka és Yorkshi puding áll. A legjobb az egészben, hogy a szerencsés mazsolás karácsonyi pudingot meggyújtja a pálinka. Az a férfi, aki szerencsét talál, jövőre jó szerencsét élvez. A család „éljenzés” -et mond a forralt borra, és várja a királynő beszédét a rádióban vagy a televízióban.

Karácsonyi édességek
Karácsonyi édességek

Késő délután igyon teát egy darab karácsonyi süteménnyel.

Karácsony másnapján, december 26-án, az ökölvívás napján, a gyerekek agyagdobozokkal járnak, pénzt gyűjtenek. Végül betörik a dobozokat. Ezen a napon is az üzletek nagy eladásokat produkálnak.

Messze a múltban, ezen a napon az emberek egyházi dobozokban adományokat adtak a szegényeknek. A boksznap kezdetével az emberek élvezhetik a pantomimokat. Korábban ezek a jelenetek csak szavak nélküli színdarabok voltak, de manapság ezen a napon mindenféle jelenetet mutatnak be, például "Peter Pan" és "Hamupipőke".

Egyes városokban az emberek álruhában mennek el, jeleneteket játszanak vagy karácsonyi énekeket énekelnek.

Ajánlott: