Rap Rajongó Vagy? Tehát Potenciális Pszichopata Vagy

Videó: Rap Rajongó Vagy? Tehát Potenciális Pszichopata Vagy

Videó: Rap Rajongó Vagy? Tehát Potenciális Pszichopata Vagy
Videó: Children of Distance x L.L. Junior - EMLÉKEZZ RÁM (Official Music Video) 2024, Március
Rap Rajongó Vagy? Tehát Potenciális Pszichopata Vagy
Rap Rajongó Vagy? Tehát Potenciális Pszichopata Vagy
Anonim

Manapság úgy tűnik, hogy bárhová is fordul az ember, mindenhol hallható egy újabb rap-dal. A huszadik század 80-90-es évek tiltakozásának zenéje máris gyors pénzért vált zenévé, és szinte minden művész megpróbálja ezt a stílust. A rajongók nőnek, és ez nem jó dolog, legalábbis a New York-i Egyetem kutatóinak új tanulmánya szerint.

Ezek szerint, ha rajongsz rap zene, nagyon valószínű, hogy pszichopata vagy vagy. Szakértők megállapították, hogy korunk pszichopatái már bebizonyosodott, és sok esetben elítéltek, őrülten szerelmesek a rapbe. A tudósok még úgy vélik, hogy a rap-dalok felhasználhatók a jövő pszichopátiás tendenciáinak sikeres előrejelzésére.

A tanulmány lényegében azt vizsgálta, hogy az emberek zenei preferenciái összefüggenek-e pszichopátiás hajlamaikkal. Ellentétben a leghíresebb pszichopatával, Hannibal Lecterrel, aki a Bárányok csendje című örök klasszikusban szeretett klasszikus zenét hallgatni, az igazi pszichopaták inkább Eminemet, mint Mozartot.

A vizsgálat során több mint 200 ember hallgatott 260 dalt, miközben kutatóik tesztelték őket pszichopátiás potenciáljuk felmérésére. A legkevésbé pszichopatákká váltak azok, akik olyan könnyű pop dalokat hallgattak, mint Sia és Tyler Swift. A másik végletben a rap rajongói voltak.

A média félelmetes egyénként ábrázolja a pszichopatákat, fagyott mosollyal, csillogó, tágra nyílt szemekkel, baltákat vagy henteskést tartva, mint a Batman Joker - mondja Dr. Pascal Wallish tanulmányvezető.

Rap zene
Rap zene

Ez azonban korántsem áll fenn. A pszichopatákat nem lehet olyan könnyen megkülönböztetni, mielőtt kitörnének. Közvetlenül melletted működhetnek, és senki sem sejti a bennük rejlő sötétséget. Senki nem akarja ezeket az embereket olyan pozíciókba, ahol nagyon sok kárt okozhatnak. Szükségünk van egy eszközre, hogy azonosítsuk őket együttműködésük vagy beleegyezésük nélkül - mondja a tudós.

Egy utólagos tanulmányban a kutatók azt remélik, hogy meg tudják állapítani, hogy a dalcsoportok képesek-e megjósolni a potenciális pszichopatákat.

Ajánlott: