Burgonya - Gyógyszer és Kozmetika

Videó: Burgonya - Gyógyszer és Kozmetika

Videó: Burgonya - Gyógyszer és Kozmetika
Videó: Домашний уход за лицом после 50 лет. Советы косметолога. Антивозрастной уход за зрелой кожей. 2024, Március
Burgonya - Gyógyszer és Kozmetika
Burgonya - Gyógyszer és Kozmetika
Anonim

A burgonya segítségével sok betegségtől búcsút inthetünk. Különösen értékes a burgonyalé, amely gyulladáscsökkentő, görcsoldó és tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik.

Magas savtartalmú gyomorhurut esetén, valamint peptikus fekélybetegség esetén ajánlott. A burgonyalé lassítja a gyomormirigyek szekrécióját, fájdalomcsillapító hatású és segít a fekélyek gyógyításában.

A lé elkészítéséhez a lehető legfiatalabb és legfrissebb burgonyát veszik, mossák, reszelik vagy őrlik, majd a kapott keveréket gézen át préselik.

Száz milliliter frissen facsart burgonyalevet kell inni minden reggel éhgyomorra húsz perccel a reggeli előtt, és nagyon hamar a gyomorfájdalom csak emlék lesz.

Burgonya - gyógyszer és kozmetika
Burgonya - gyógyszer és kozmetika

A burgonyában lévő cellulóz nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, a főtt burgonyát pedig akut fekély esetén lehet fogyasztani. A nikotinsav - a burgonyában található PP-vitamin hatékony gyógymód a tyúkszem ellen.

Hogy megszabaduljon tőlük, aludjon minden este reszelt burgonya borogatásával. A burgonyakeményítő csökkenti a máj és a vér koleszterinszintjét, és jó módszer az érelmeszesedés megelőzésére.

Aranyér esetén aludjon néhány éjszakát reszelt burgonya borogatásával. Fejfájás esetén jól működik a burgonyaszeletek homlokra nyomása, valamint a burgonyalé ivása.

A burgonyából készült kozmetikai maszkok valóban csodálatosak. Lágyítják a legdurvább bőrt is, csökkentik a felesleges zsírt, feszesítik a bőrt és kisimítják a ráncokat.

A legjobb a fürdőben lenni, miközben krumplis maszk van az arcodon. Így gőz és nedvesség hatására a tápanyagok felszívódnak a bőrbe.

A burgonya maszkokat nagyon jól mossuk le az arcukról, először meleg, majd langyos vízzel. Ne dörzsölje erősen a bőrt, hanem könnyű körkörös mozdulatokkal mossa le.

Télen a maszk különösen hasznos szél és hideg arcbőr esetén. Forraljon fel egy nagy burgonyát, majd hámozza meg és pépesítse. Keverjük össze egy harmadik csésze tejjel, fél evőkanál olajjal vagy olívaolajjal és egy tojássárgájával.

Alkalmazza az arcot, amíg a maszk meleg, és feküdjön le húsz percig. Ezután alaposan mossa le és öblítse le arcát egy kamilla főzettel.

A fáradt bőr számára tökéletes a burgonya maszkja, amelyet meghámoznak, felvágnak és kevés tejben megfőznek. A meleg pasztát az arcra kenjük, és húsz perc múlva meleg vízzel lemossuk. Garantált az arcod gyönyörű megjelenése.

Ajánlott: