Hogyan Lehet Felismerni A Káros Kozmetikumokat?

Tartalomjegyzék:

Videó: Hogyan Lehet Felismerni A Káros Kozmetikumokat?

Videó: Hogyan Lehet Felismerni A Káros Kozmetikumokat?
Videó: A világ egyik legfenntarthatóbban működő pontján jártam 2024, Március
Hogyan Lehet Felismerni A Káros Kozmetikumokat?
Hogyan Lehet Felismerni A Káros Kozmetikumokat?
Anonim

A modern kozmetikumok hatalmas része szintetikus vegyszereket tartalmaz, amelyekre új és új bizonyítékok utalnak arra, hogy károsak, mérgezőek, hormonális rendellenességeket, allergiákat és egy csomó más kellemetlen betegséget okoznak.

Valójában még a márka drága fehér kozmetikumaiban is számos olyan anyag létezik, amelyek rendkívül károsak lehetnek. Valószínűleg ezért használja nők milliói szerte a világon rossz minőségű kozmetikumok, hogy összpontosítson a biokozmetikumok használatára, akár a különféle kenőcsök otthoni elkészítésére is.

Évente mintegy 11 000 új típusú ránctalanító krém jelenik meg a világpiacon. Túl naiv azt gondolni, hogy többségük átment a szükséges egészségügyi biztonsági ellenőrzésen.

A legveszélyesebbek a bőrfehérítő és az öregedésgátló krémek. A címkék néha nem rejtik el, rajtuk a higany higany-kloridként vagy egyszerűen higanyként van felírva.

Káros kozmetikumok
Káros kozmetikumok

Szakértők szerint nemcsak a nők vannak veszélyben. Megerősítették, hogy a férfi samponok, dezodorok és tusfürdők káros összetevőket is tartalmaznak.

A kozmetikumok 70 000 meglévő összetevőjéből kevesebb mint 3000-et engedélyeznek hivatalosan Európában. A három legveszélyesebb alkotóelem:

1. Kátrányalapú festékek

Ezek a színezékek növelik a rák kialakulásának kockázatát. Közülük sokan soha nem teljesítették a karcinogenitási teszteket. Főleg szempillaspirálokban, szemöldökárnyékokban, valamint szem- és szemceruzákban találhatók.

2. Formaldehid

A formaldehid irritálja a légutakat, súlyosbítja az allergiát és bőrrákot okozhat. Megtalálhatók körömlakkokban, samponokban és sok parfümben. Ezenkívül a veszélyes anyag elpusztítja a kozmetikumok frissességét megőrző tartósítószerek egy részét.

3. Dibutil-ftalát

Amint az állatkísérletek eredményei mutatják, a dibutil-ftalát az örökletes mutáció egyik tettese.

A körömlakk, parfümök és egyéb kozmetikumok része. A szerzők arra figyelmeztetnek, hogy ha használja rossz minőségű kozmetikumok, rákot vagy allergiát okozhat.

Ajánlott: