A Kozmetikumok Használatának Kockázatai

Videó: A Kozmetikumok Használatának Kockázatai

Videó: A Kozmetikumok Használatának Kockázatai
Videó: Natúr és bio kozmetikumok avagy rettegjünk a kemikáliáktól? 2024, Március
A Kozmetikumok Használatának Kockázatai
A Kozmetikumok Használatának Kockázatai
Anonim

A legtöbb nő számára a megjelenés nagyon fontos. A jól karbantartott jövőkép önbizalmat hoz nekik, és szépnek és kedveltnek érzi őket. Nem titok, hogy természetes szépségük hangsúlyozása és még vonzóbbá tétele érdekében szinte minden nő igénybe veszi a segítségét kozmetikumok. De milyen kockázatokkal jár a kozmetikum?

A kozmetikai ipar évek óta létezik, és egyre gyorsabb ütemben fejlődik. A piacon elérhető szépségápolási termékek rendkívül megfizethetőek és sokszínűek, követik a divatirányzatokat és kielégítik a nők igényeit.

Jó azonban tudni, hogy fontos, hogy vigyázzunk a megvásárolt termékekkel, szükség esetén fertőtlenítenünk kell őket, és semmiképpen sem szabad felhasználnunk a lejárati idő után.

Kozmetikumok
Kozmetikumok

A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a nők milliói által naponta használt sminktermékek nagy része potenciálisan halálos csírákkal szennyezett. Ez gyakran annak a ténynek köszönhető, hogy ezeket nem rendszeresen tisztítják, vagy jóval a lejárati idő után használják. A lejárt sminkek összetétele változik, és ez veszélyesvé teszi őket.

A szennyezett és lejárt lejáratú termékek gyulladást, bőrfertőzést és akár vérmérgezést is okozhatnak, mivel táptalajt jelentenek a baktériumok számára. A legveszélyesebb, ha a szem, a száj közelében alkalmazzák, vagy sebekre és karcolásokra alkalmazzák. A fertőzés kockázata nagyobb azoknál az embereknél, akiknek legyengült az immunrendszere, és akik kevésbé ellenállnak a kórokozók által okozott fertőzéseknek.

A kísérletek során főleg a közelmúltban népszerű tamponokat, applikátorokat és szivacsokat vizsgálták az alapozás keveréséhez és felhordásához, valamint az arc kontúrozásához. A legmagasabb a potenciálisan káros baktériumok szintje. A leginkább érzékenyek a szennyezésre, mivel legtöbbjüket véletlenül a padlóra ejtik vagy használat után nedvesen hagyják, ami ideális környezetet teremt a káros baktériumok szaporodásához. Csinálják kozmetikumok veszélyes.

Smink szivacs
Smink szivacs

A kutatást végző szakértők megállapították, hogy a fogyasztók akaratlanul is veszélybe sodorják magukat, és azt ajánlották, hogy a gyártók és a szabályozók még szigorúbb higiéniai normákat vezessenek be a kozmetikumok. Valamint a lejárati dátumokat és a tisztítási követelményeket jobban láthatóvá kell tenni a csomagoláson. Ragaszkodnak ahhoz, hogy bizonyos típusú baktériumokat biztosan ne tartalmazzanak az új kozmetikai termékek.

Annak érdekében, hogy megvédjük magunkat egyes kozmetikai termékek által kiváltott kockázatoktól, fontos, hogy megfelelően vigyázzunk rájuk. Rendszeresen fertőtlenítenünk kell azokat, amelyeket meg kell tisztítani. Javasoljuk, hogy a smink ecseteket és a smink szivacsokat rendszeresen mossák és alaposan szárítsák meg. Azt is le kell választanunk magunkról, hogy rossz szokásunk a lejárt smink.

Ajánlott: