Legjobb Receptek Az Otthoni Kozmetikumokhoz

Tartalomjegyzék:

Videó: Legjobb Receptek Az Otthoni Kozmetikumokhoz

Videó: Legjobb Receptek Az Otthoni Kozmetikumokhoz
Videó: 4 krumpli és 3 hagyma. Olcsó, egyszerű és gyors! | Ízletes TV 2024, Március
Legjobb Receptek Az Otthoni Kozmetikumokhoz
Legjobb Receptek Az Otthoni Kozmetikumokhoz
Anonim

Sok évszázadon át otthon készítették a nők által használt kozmetikumokat. Manapság ez a termékek és márkák sokféleségével, valamint a teljes időhiány mellett kissé elfeledettnek tűnik. Az elmúlt években azonban megpróbáltak visszamenni és elkészíteni házi ételeket, házi téli ételeket és… otthoni kozmetikumok.

A piacon található termékek sokfélesége lehetővé teszi számunkra, hogy egyedi szépségkeverékeket készítsünk csak nekünk, amelyek személyre szabottan megfelelnek a bőr vagy a haj jellemzőinek. Nézzünk meg néhány receptet, amelyeket otthon könnyen elkészíthetünk.

HATÓ

Kezdjük az arc mély tisztításával egy csodálatos házi bozót segítségével. Az első összetevő a hámlasztó elem. Választhat olyan egyszerű dolgot, mint a rizs (minden konyhában van, igaz?) Vagy választhatja a zúzott mandulát. Ha túl durvának találja, használjon szódabikarbónát. Más a textúrája, és nem kell attól tartania, hogy megsérti az arcát.

Másodszor válasszon ragasztót. Biztonságosan választhat aloe verát az irritált bőr megnyugtatására, vagy a kókuszolajat táplálja. Mindkettő kellemes illatot ad a bozótnak.

A harmadik lépés az, amire a bőrének valóban szüksége van - az avokádótól a hidratálásig, a petrezselyemen át, amely fehérít és elrejti a különféle foltokat és sötét karikákat, egészen a csodálatos mézig, amely mélyen megtisztítja a bőrt, táplálja és puhává teszi. Friss kinézet.

Ez az utolsó lépés fontos, hogy a bőrtípusához igazodjon. A kókuszolaj és az avokádó például nehezebb és alkalmas száraz bőrre, míg a petrezselyem hozzáadása idősebb bőrre. Az aloe vera és a méz alkalmas az érzékeny bőrre, a zsíros bőrre pedig a kurkuma és a szóda szükséges a zsír eltávolításához.

ARC MASZK

Házi maszk tojással és mézzel
Házi maszk tojással és mézzel

Évekkel ezelőtt anyáink készítettek maszkot mézzel vagy tojással. Ezek a termékek minden konyhában megtalálhatóak, és nemcsak étkezéshez, hanem szépséghez is felhasználhatók.

Ha száraz a bőre, és táplálni szeretné, keverje össze a fél avokádót kevés mézzel, és kenje fel az arcára. A magas zsírtartalmú avokádó biztosítja a bőr számára a szükséges elemeket, a méz pedig meghúzza és ragyogást nyújt. Ha zsíros a bőre, akkor keverje össze az egyik arc fehérjét aloe verával, és vigye fel száraz bőrre. A pórusaid eltömődnek és az arcod szabadon lélegzik.

HAJ MASZK

Legjobb receptek az otthoni kozmetikumokhoz
Legjobb receptek az otthoni kozmetikumokhoz

A joghurt és a méz kedvenc összetevőiből nagyszerű hajmaszk készíthető, amely mélyen táplálja a száraz hajat és tökéletesen táplálja. Keverjen össze két evőkanál joghurtot (legyen vastagabb és zsírosabb) és egy evőkanál mézet, és kenje fel a hajra. Várjon 20 percet és öblítse le langyos vízzel. Használja hetente egyszer, és hamarosan észreveszi az eredményeket.

A lehetőségek házi kozmetikumok rendkívül sok. Fontos, hogy megfeleljen a bőrüknek vagy a haj típusuknak, és remekül tudsz kinézni anélkül, hogy őrült pénzt költenél drága kozmetikumokra. Bízzon a természetben és a hűtőszekrényben!

Ajánlott: