Hogyan Készíts Magadnak Gyertyákat

Videó: Hogyan Készíts Magadnak Gyertyákat

Videó: Hogyan Készíts Magadnak Gyertyákat
Videó: Hogyan készíts magadnak egy pihentető őszi teraszt? 2024, Március
Hogyan Készíts Magadnak Gyertyákat
Hogyan Készíts Magadnak Gyertyákat
Anonim

Amikor ajándékot készítünk, mindig nagyra értékeljük, ha befektettünk magunk egy részét. Az elmúlt években az illatos gyertyák nagyon relevánsak, és csodálatos ajándékötletek. Vagy kiegészítés egy romantikus vacsorához.

Ha készítsük el magunk a gyertyákat, valami újat és mást fogunk tapasztalni.

Ez sem igényel sok időt, és pénzt takaríthatunk meg. Végül, de nem utolsósorban az a tény, hogy amikor valamit készítünk, minden részletet tetszés szerint tökéletesíthetünk.

Az illatos gyertya meggyújtása a nap végén hosszú élvezet. Kellemes zenével és egy pohár vörösborral kombinálva a nap tökéletes befejezése.

Mert hogy mi magunk készítsünk gyertyát szükségünk lesz néhány dologra:

- fazék;

- Jen Kupa

- fapálcikák;

- pamutszálak;

- viasz pasztellek;

- viasz;

- penész gyertyákhoz.

Gyertyák készítése
Gyertyák készítése

Szükségünk van az edényre, hogy vízfürdőben megolvashassuk a viaszt. A jenbe kerül, amelynek átmérője kisebb, mint a fazéké.

A fapálcákkal keverni fogja az olvasztott viaszt. Segítenek a gyertya kanóc elhelyezésében is.

A gyertya öntésének olyan anyagból kell készülnie, amelyet könnyen át lehet szúrni, mert erre a kanóc elhelyezéséhez szükség lesz.

A viaszot használhatja hagyományos gyertyákból, vagy használhatja már használt gyertyákat. Ez felhasználja a maradék viaszt.

A kanóc készítése házi gyertya érdekes folyamat. Jó, hogy nem túl vékony, mert ez gyakran eloltja a gyertyát.

A kanóchoz használt szálaknak műszál nélküli pamutból kell készülniük. A szálakat különböző irányba csavarva kötheti, vagy zsinórként is.

Nagyon szép lesz, ha színes szálakat választasz, és szöved őket. Illessze össze a színeket, hogy stílusos és ne legyen túl színes.

Vegye figyelembe azt a színt is, amelyben színezni fog házi gyertya viasz. A színeknek tökéletesen meg kell egyezniük, hogy a gyertya gyönyörű legyen.

Viaszkréták használatakor fontos, hogy teljesen feloldódjanak a viaszban. Ellenkező esetben akadályt jelenthetnek a gyertya megégésére.

A kanóc elkészítésekor végül öntsük fel olvasztott viaszsal.

Készítsünk magunknak gyertyát ajándékba
Készítsünk magunknak gyertyát ajándékba

A formák, amelyekhez használható gyertyák készítése otthon, a legkülönfélébbek. Az anyagnak 100 Celsius fok feletti hőmérsékletnek kell ellenállnia.

Az egyik legmegfelelőbb lehetőség a szilikon formák használata süteményekhez. Sokféle formája van, és az anyag ideális a forró viaszhoz.

Amikor kiválasztja az űrlapot, amelyben elkészíted a gyertyát, meg kell fúrnia egy kis lyukat a közepén jobbra.

Ezután vegye az elkészített kanócot, és készítsen egy csomót az egyik végén. Szúrja át a kanócot a forma alján, hogy a csomó alatta maradjon.

Vegyük az egyik fapálcát, és helyezzük a forma közepére, függőlegesen felfelé állva. Rögzítse a kanóc felső végét a fatuskóra. Most már készen áll az olvasztott viasz vízfürdőbe öntésére.

Fontos, hogy a viasz öntése közben a fatuskó a kanóccal egyenes és a penész közepén legyen. Ily módon a kanóca pontosan a gyertya közepén marad, és amikor megég, egyenletesen fog égni.

A jent felhasználhatja vízfürdő megolvasztására, de soha ne használjon olyan üvegedényeket, mint üvegek vagy más nem tűzálló üvegáruk.

A viasz színezéséhez viaszkrétát, sminket vagy más megfelelő színezéket használhat. A viaszpasztelleket finom reszelőn reszeljük le.

Amikor a viaszt vízfürdőben megolvasztja, hozzáadhatja a reszelt pasztelleket, és egy fapálcával addig keverheti, amíg teljesen meg nem olvad.

Ha úgy döntött, hogy a gyertya illatos lesz, akkor különböző illóolajokat használhat. Az olvadt viaszba csepegtetik, és egy fapálcával összekeverik. Ezt meg kell tenni, mielőtt a viaszt a gyertya formába öntenék.

Gyertyák és illóolajok
Gyertyák és illóolajok

Néhány csepp illóolajat adunk hozzá, a gyertya méretétől függően. Csodálatos lesz, ha a gyertya színéhez illeszkedik az illóolaj aromájához.

A kanóc alján lévő csomó megakadályozza, hogy a formába öntött viasz kiszivárogjon. Jó arra számítani, hogy a forró viasz egy kis része még mindig szivároghat.

A választott formát egy kis hittel vagy olajba mártott pamut törlővel lehet megkenni. Ezután kezdje el önteni az olvasztott viaszt, de részenként.

Először öntsön annyit, hogy ellepje az alját, és várja meg, amíg a viasz kihűl. Ezután folytassa a mennyiség egyenletes elosztásával és a gyertya rétegekbe állításával. Várjon, amíg minden réteg kihűl, mielőtt a következőt kiöntené.

Ha a viasz teljes mennyiségét kiöntötte, vagy ha a penész megtelt, hagyja szobahőmérsékleten a gyertyát. Amikor a gyertya teljesen kihűlt, vegye be, és kösse meg a csomót a forma alján.

Ezután fogja meg a kanóc tetejét és emelje fel a gyertyát. Ehhez tényleg ügyeljen arra, hogy a gyertyát elég hosszú ideig lehűtse.

Amikor a gyertya készen áll, becsomagolhatja egy gyönyörű dobozba vagy celofánnal és egy gyönyörű szalaggal. Van egy csodálatos dolgod kézzel készített gyertya!

Ajánlott: