Gyakorlatok Az Aktív Agy Számára

Videó: Gyakorlatok Az Aktív Agy Számára

Videó: Gyakorlatok Az Aktív Agy Számára
Videó: GFlex kézállás gyakorlat Fittball labdával - Krasznai Gábor 2024, Március
Gyakorlatok Az Aktív Agy Számára
Gyakorlatok Az Aktív Agy Számára
Anonim

Ha azt szeretné, hogy az elméje kristálytiszta legyen, és emlékezzen a legtöbb fontos dologra, végezzen speciális gyakorlatokat, amelyek komolyan támogatják az agyi tevékenységet.

E gyakorlatok többségének célja a gerinc felső részén a vérkeringés javítása, mivel valódi állapota meghatározza agysejtjeink valódi funkcionalitását.

Ezeket a gyakorlatokat az íróasztal mögött ülve vagy otthon végezhetjük el. Az egyik gyakorlatilag nyújtózkodik. Amint leül a székre, nyújtsa magasba a karját.

Tartsa őket ebben a helyzetben néhány másodpercig, majd lazítson. Ismételje meg három-négy alkalommal, és tegye meg mindennap. Ez komolyan támogatni fogja az agysejtjeinek munkáját.

Egy másik gyakorlat a nyak mobilitásával függ össze. Ülő helyzetben hajtson végre nagyon lassan előre hajlításokat a fejével, próbálja a lehető legnagyobb mértékben hajlítani, hogy az állát megérintse a mellkasához.

Tea
Tea

Ezután lazítson a fején, amennyire csak lehetséges. Ismételje meg nyolc-tízszer, és végezze el ezt a gyakorlatot naponta legalább egyszer, lehetőleg naponta kétszer. Ezután lassan fordítsa fejét balra és jobbra, ötször mindkét oldalon.

Fejezze be úgy, hogy lassan körbe fordítja a fejét. Ismételje meg a forgatást négyszer vagy ötször. A következő gyakorlatot ingának hívjuk. Enyhén terítse szét a lábát, tegye a kezét a csípőjére.

Gyorsan hajlítsa előre a törzsét körülbelül harminc fokig, majd hirtelen vegyen kiindulási helyzetet. Tartsa néhány másodpercig, majd hirtelen hajlítsa vissza a törzsét. Ismételje meg ugyanazt a bal és jobb oldalt.

A gyakorlatot ötször ismételjük meg. A gyógynövények és az illóolajok biztos módja az emlékezet erősítésének. A menta aromája stimulálja az agy központjait, amelyek felelősek a memóriáért.

Egy csésze mentatea vagy fekete tea hozzáadott mentalevelekkel nemcsak kellemes, de hasznos kezdete is a napnak. Ha a kamilla főzetével hígított vízzel teli fürdőt vesz igénybe, az megment a stressztől és emlékezetesebbé tesz. Kenje meg a kéz bőrét illóolajokkal minden nap, és szívja be az aromát.

Ajánlott: