Miért Van Szükségünk Fülekre?

Videó: Miért Van Szükségünk Fülekre?

Videó: Miért Van Szükségünk Fülekre?
Videó: Miért van szüksége a segítségünkre beporzóknak? Amiért nekünk is szükségünk van rájuk #savethebees 2024, Március
Miért Van Szükségünk Fülekre?
Miért Van Szükségünk Fülekre?
Anonim

Epicteus görög filozófus szerint az ember két füllel és egy szájjal jött létre arra, hogy kétszer annyit hallgasson, mint beszélni.

Becslések szerint az emberi fül 100% -ának 85% -a megengedi a visszacsatolást, mivel működésük az erősítők elvén működik, és képesek állandó és tiszta hangtónusok reprodukciójára.

És ha valaki fülzúgásra panaszkodik, az valószínűleg a visszajelzés megsértését jelenti. Emiatt a fejhallgató használata szintén nem ajánlott, amely sértheti és károsíthatja hallását.

Kiderült, hogy a fül, pontosabban a fülzsír az az eszköz, amely segít az antropológusoknak az emberiség korai vándorlási útvonalainak tanulmányozásában. Ez azért van, mert a fülzsír nem ugyanaz a különböző embereknél.

Például a genetikailag ázsiaiaknak és az őslakos amerikaiaknak száraz és pelyhes fülzsírjuk van. És a fehér fajnak és az afrikaiaknak nedves és barnás.

Fülproblémák
Fülproblémák

Az ókori kínaiak még azt hitték, hogy a fül egyes részei az ember életének kilátásairól beszélnek. A fül puha részének hossza szerint meghatározzák, hogy az emberek hosszú életet élnek-e meg, és vastagsága határozza meg, hogy az ember milyen gazdag lesz.

Mint ma, szinte lehetetlen egy nőt fülbevaló nélkül látni, korábban azt hitték, hogy a fülükre helyezés elűzi a gonosz szellemeket. Megmutatták, hogy az ember mennyire gazdag, mások szerint jobb látást láttak.

Még akkor sem, ha az ember elalszik, a fül nem áll le, hanem az agy kikapcsolja a hangokat.

Érdekes tény az, hogy a papagájokat az első világháború idején használják a veszély előrejelzésének eszközeként. Sajátos hangokat adtak ki, amikor meghallották az ellenfelet, még akkor is, ha nagyon messze volt.

A fülek egészségének megőrzése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy ne használja gyakran a hajlakkot. Fájdalmas problémákat és fülzsírt okozhat.

Ajánlott: