Hányás Reggel

Videó: Hányás Reggel

Videó: Hányás Reggel
Videó: P. Mobil - Hányas kabát? 2024, Március
Hányás Reggel
Hányás Reggel
Anonim

Az émelygés és a hányás jelei általában egy bizonyos betegség jelenlétének mutatói. A hányás a gyomor és a nyelőcső egyidejű görcse, amely lehetővé teszi az étel kijutását a gyomorból.

Az émelygés és hányás okának tisztázása érdekében fontos meghatározni, hogy pontosan mikor fordulnak elő.

Hányinger
Hányinger

Az émelygés és a hányás tünetei leginkább a gyomor betegségére jellemzőek. Különösen a krónikus gyomorhurut esetében jellemzően áthidalhatatlan émelygés reggel éhgyomorra, amelyet azonban általában nem követ hányás.

Az éhgyomorra, kora reggelre jellemző hányás a korai terhességre jellemző. A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a terhes nők közel 50% -át érinti ez a terhesség első három hónapjában. Ez általában a baba növekedésének jó jele.

Hányás terhes nőknél
Hányás terhes nőknél

Ritka esetekben azonban a súlyos hányinger és hányás reggel a terhesség alatt a hyperemesis gravidarum jele lehet. Ez az állapot a nő testének képtelensége a folyadék és az élelmiszer visszatartására.

Alkoholizmus
Alkoholizmus

Ha nem kezelik, a betegség kórházi kezeléshez vezet a kiszáradás és az alultápláltság miatt. Valódi kockázatot jelent a magzat.

Reggel éhgyomorra hányást észlelnek az alkoholisták is. Az alkoholkárosodás elsősorban a nyelőcsövet, a gyomrot és a vékonybelet érinti. Akut és krónikus mérgezésekben is megfigyelhetők. Az alkohol okozta legnagyobb kár az alkoholos gyomorhurut, amelynek legkifejezettebb tünete a reggeli hányás.

A reggel és a nap folyamán jelentkező fájdalmas hányás a máj és az epe, a hasnyálmirigy, a vakbél, a belek és a has betegségére jellemző. Gyakran fájdalomválságok vese- vagy epekövekben, miokardiális infarktus, trauma kíséri őket. Hasonló a helyzet veseelégtelenség és diabéteszes kóma jelenlétében.

A legtöbbször éhgyomorra történő hányást a központi idegrendszer egyes betegségei, agyhártyagyulladás, vérzések, daganatok és sérülések is megfigyelik. Ezek a hányások látszólag megmagyarázhatatlanok, vagy amikor a test helyzete megváltozik. Fájdalmasak és nem jelentenek megkönnyebbülést a beteg számára.

Bármilyen vérhányás, függetlenül attól, hogy milyen napszakban van, életveszélyes lehet, és azonnali orvosi ellátást igényel.

Hányinger és hányás bármelyik undorítóbb személynél előfordulhat, és ez nem kötelező mutatója egy adott betegség jelenlétének.

Ajánlott: