Hová Kerül A Zsír, Amikor Lefogy?

Videó: Hová Kerül A Zsír, Amikor Lefogy?

Videó: Hová Kerül A Zsír, Amikor Lefogy?
Videó: Fehérje, Zsír, Szénhidrát: Miből mennyit? (Fitnesz Táplálkozás Fontossági sorrend part II) 2024, Március
Hová Kerül A Zsír, Amikor Lefogy?
Hová Kerül A Zsír, Amikor Lefogy?
Anonim

Ha diétázunk, azt mondjuk, hogy zsírokat égetünk, de valójában kiderül, hogy mindannyiunknak rendkívül tévhitünk van a fogyás folyamatáról.

Úgy gondolják, hogy a zsír energiává vagy hővé alakul, ami valóságos ellentmondás a tömegmegőrzés törvényével.

Mások úgy vélik, hogy a zsír valamilyen természetfeletti módon kiválasztódik a testből, vagy akár izommá alakul. Mások úgy vélik, hogy senki sem képes elveszíteni zsírsejtjeit, miután kialakultak, és egyszerűen összezsugorodnak, ha abbahagyja az etetésüket.

Andrew Brown, az Új-Dél-Wales-i Egyetem és az ausztrál biokémikus, Ruben Meerman szerint, aki pszichológusként is dolgozik egy népszerű tévéműsorban fogyás miatt, amikor az ember lefogy, szó szerint kilégzi a felesleges zsírját.

A két tudós által a biokémia meglévő ismeretein alapuló új számításokat nemrégiben a British Medical Journal publikálták.

Meglepő tudatlanságnak és zavartságnak vagyunk tanúi a fogyással járó anyagcsere-folyamat kapcsán - mondta Brown sajtóközleményében. A helyes válasz az, hogy a tömeg nagy részét szén-dioxid formájában kilélegzik. - teszi hozzá Meerman. És hozzáteszi: A túlsúly súlyosan semmire sem vezet.

Fogyás
Fogyás

A felesleges szénhidrátok és fehérjék átalakulnak triglicerideknek nevezett kémiai vegyületekké, amelyek szénből, hidrogénből és oxigénből állnak, majd a zsírsejtek lipidcseppjeiben tárolódnak. A fogyás érdekében az ember megpróbálja metabolizálni ezeket a triglicerideket, ami azt jelenti, hogy felszabadul a zsírsejtekben tárolt szén.

10 font emberi zsír elvesztéséhez 29 font oxigén belélegzése szükséges, 28 font szén-dioxid és 11 font víz termeléséhez. Valójában ez a zsírok metabolikus sorsa.

A két tudós kiszámította a tömeg arányát, miközben az zsír formájában volt, majd miután kilégzett szén-dioxid és víz formájában, amikor lefogyunk. Ezeknek az atomoknak a testből való útját követve azt tapasztalták, hogy ezen fontok 8,4-ét szén-dioxidként kilélegezték.

Kiderült, hogy a tüdőnk a fogyás fő kiválasztó szerve. A fennmaradó 1,6 kg zsír vízzé válik, amely a vizelettel, ürülékkel, izzadsággal, lélegzéssel, könnyekkel és más testnedvekkel ürül.

Ajánlott: