A Folsav Túladagolása Hatással Van Az Agyra

Videó: A Folsav Túladagolása Hatással Van Az Agyra

Videó: A Folsav Túladagolása Hatással Van Az Agyra
Videó: Mik a folsav hiány jellemző tünetei? + Folsavat vagy folátot szedjünk hiány esetén? 2024, Március
A Folsav Túladagolása Hatással Van Az Agyra
A Folsav Túladagolása Hatással Van Az Agyra
Anonim

A tudósok szerint a folsav (folát) túlzott bevitele terhesség alatt és azon túl is negatív hatással van az agyra. Vizsgálatuk eredményeként azt találták, hogy a B9-vitamin túladagolása az idegrendszer rendellenességéhez vezet. Ez pedig viselkedésbeli változásokhoz vezet.

Az optimális folsav adagnak nagy jelentősége van az embrió idegcsövének megfelelő fejlődésében. Nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű legyen a nő testében, különösen a terhesség első három hónapjában.

Ez megakadályozza a spina bifida megjelenését újszülöttekben. Ezt a betegséget a magzati gerinc méhen belüli hiányos felépítése jellemzi. Ennek eredményeként a gyermek megbénította az alsó végtagokat, és ha a hiba súlyosabb, akkor végzetes is lehet.

Az új tézis, miszerint a folsav túladagolás esetén káros lehet, egereken végzett kísérletek eredménye. A nőstényeket nagyobb adag B9-vitaminnak tették ki, amelynek eredményeként a tudósok megerősítették, hogy az újszülötteknél kilenc gén változott.

Ennek a változásnak a negatív hatása az volt, hogy az újszülött egerek hiperaktivitással és zavaró rendellenes viselkedéssel jártak.

Terhesség
Terhesség

Szakértők szerint a nagy mennyiségű folát hatással lehet az emberek egészségi állapotára világszerte. Fontos, hogy körültekintően figyelje a bevitelét, különösen a terhes nőknél.

A jelentés azt is elmondja, hogy további kutatásokra van szükség arra vonatkozóan, hogy a B9-vitamin magas szintje mennyire fenyegeti az újszülöttek megfelelő fejlődését, és hogy növeli-e az autizmus kockázatát. Ezzel párhuzamosan figyelemmel kell kísérni, hogy e vitamin hiánya hogyan lehet életveszélyes.

Az a tény, hogy minden terhes nőnek konzultálnia kell szakemberrel az optimális folsav adag meghatározásához. Gyakran ajánlott néhány hónappal a terhesség előtt bevenni a születési rendellenességek megelőzése érdekében.

Ajánlott: