Fizikai Aktivitás A Cukorbetegség Ellen

Videó: Fizikai Aktivitás A Cukorbetegség Ellen

Videó: Fizikai Aktivitás A Cukorbetegség Ellen
Videó: 2011 01 26 Cukorbetegség ellen 2024, Március
Fizikai Aktivitás A Cukorbetegség Ellen
Fizikai Aktivitás A Cukorbetegség Ellen
Anonim

Amikor a cukorbetegséget említik, a rendszeres fizikai aktivitás szükségességét említik. Bárki hajlamos vagy már szenved a probléma miatt, be kell vonni a napi rutinba.

Természetesen ezt megfelelő előkezelés után kell megtenni, mivel az embereknél az inzulin vagy más hipoglikémiás orális gyógyszerek hipoglikémiát okozhatnak, azaz. - alacsony vércukorszint.

Az inzulinrezisztencia nagyon jól reagál a testmozgásra. Jobban ellenőrzik a vércukorszintet és csökkentik a diabéteszes szövődmények kockázatát, különösen a 2-es típusú cukorbetegeknél, másrészt a rendszeres testmozgás erősíti a szívet, csökkenti a vérnyomást és csökkenti a stresszt. És ezek fontos tényezők a cukorbetegség kezelésében.

Cukorbetegség
Cukorbetegség

A fizikai aktivitás számos előnnyel jár. Nemcsak a fizikai állapotot javítja. Rendszeres, rendszeres és napi testmozgással a 2-es típusú cukorbetegség sok éven át megelőzhető vagy késleltethető. Ezenkívül a sport kimutatta, hogy javítja a cukorbetegség kontrollját és megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket.

Ha úgy dönt, hogy sportolással javítja állapotát, akkor keresse fel orvosát a megfelelő programért. Pontosan fel kell mérnie az egészségét, ami segít az endokrinológus számára az Ön számára ideális edzésprogram meghatározásában.

Bármi más egészséges testmozgás program, és hogy a cukorbetegeknél három szakaszban zajlik: bemelegítés, testmozgás és relaxáció. E szakaszoknak mindegyikének meg kell felelnie a fizikai állapotának.

Sport
Sport

Miután befejezte az edzést, bizonyos lépéseket is meg kell tennie. Először ellenőrizze a lábát. A cukorbetegség gyenge kontrollja azt jelentheti, hogy a bőrfertőzések könnyen beindulnak.

Azonnal gondoskodjon a gyulladásról. Ha hasonló probléma merül fel, hívja orvosát vagy pedikűrösét, ha a bőre sérült, vagy pattanásai vannak, amelyek nem kezdenek gyógyulni 24 órán belül.

A vércukorszint mérése következik. Ez adja a legteljesebb képet arról, hogy a következő edzés alkalmával növelnie vagy csökkentenie kell-e a reggelit. A vércukorszint órákkal a testmozgás után csökkenhet, ezért azt egy óra múlva azonnal és utána, a következő 24 órában pedig gyakrabban mérik.

Ajánlott: