A Stagnáló életmódból Származó Egészséges Károk

Videó: A Stagnáló életmódból Származó Egészséges Károk

Videó: A Stagnáló életmódból Származó Egészséges Károk
Videó: Mozaik - Elmaradt Nemzetegyesítés - December 5-én tematikus nap lesz a Hír TV-n (2021-12-03)- HÍR TV 2024, Március
A Stagnáló életmódból Származó Egészséges Károk
A Stagnáló életmódból Származó Egészséges Károk
Anonim

A fizikai aktivitás hiánya negatív globális tendencia a modern emberben. A helyzet olyan súlyos, hogy az egészségre gyakorolt káros hatások összehasonlíthatók a dohányzás vagy az elhízáséval. Sőt, a kutatók úgy vélik, hogy a pangó életmód problémája olyan szörnyű, hogy pandémiának kell tekinteni.

A kutatók megállapították, hogy a fizikai aktivitás hiánya okozta a 2008-ban világszerte 57 millió halálesetből 5,3 milliót, és világszerte körülbelül minden tizedik halálesetet okozott, összehasonlítva a dohányzás hatásaival.

Először elemzik a világ egyik leghíresebb betegségének a fizikai aktivitás hiányának általános hatásának mennyiségi értékelését.

Gyors kaja
Gyors kaja

A fizikai aktivitás hiánya, a heti legalább 150 perces gyaloglás napi 30 perc alatt átlagosan 6–10% -kal járul hozzá számos betegséghez, beleértve a 2-es típusú cukorbetegséget, az emlőrákot, a vastagbélrákot és a szívkoszorúér betegségeket.

Kiderült, hogy a teljes inaktivitásból eredő egészségügyi kockázat valójában nagyobb, mint a túlsúly okozta egészségügyi kockázat.

A modern kényelem, beleértve az autókat, telefonokat és számítógépeket, az elmúlt évtizedekben hozzájárult a fizikai aktivitás csökkenéséhez. A társadalmi elszigeteltség is hozzájárult az inaktív társadalomba való áttéréshez és az egyre inkább mozgásszegény életmódhoz.

Egészségtelen étkezés
Egészségtelen étkezés

A fizikai aktivitás hiánya a korai halálozás három fő okának egyike a dohányzás és a helytelen táplálkozás körében.

A fizikai aktivitás hiánya növeli a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke, a magas vérnyomás, egyes rákos megbetegedések, a 2-es típusú cukorbetegség és az oszteoporózis kialakulásának kockázatát.

A rendszeres testmozgás segíti a súly kontrollálását és a stressz enyhítését. A fizikai aktivitás az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetsz az ízületek egészségének megőrzése érdekében. A rendszeres testmozgás elősegíti az ízületek körüli izmok erősségét és megfelelő működését.

Még azok az emberek is profitálhatnak a rendszeres testmozgásból, akik már ízületi gyulladásban szenvednek, amelyek segítenek csökkenteni a sérüléseket, és ízületeik jól működnek.

A mozgásukat minimálisra korlátozó emberek testében a biokémiai reakciók sokkal lassabbak, mint a fizikailag aktívak. Kiderült az is, hogy a sovány és a túlsúlyos emberek között a legnagyobb különbség nem abból adódik, hogy mennyit esznek, hanem az, hogy mennyit mozognak.

Ajánlott: