A Sport Miatt Többet Iszunk

Videó: A Sport Miatt Többet Iszunk

Videó: A Sport Miatt Többet Iszunk
Videó: ALİ KOÇ'UN BAŞKANLIK DÖNEMİ #1 | Vaatler, Transferler, Sportif Başarı | Yemeksepeti | Görülemeyenler 2024, Március
A Sport Miatt Többet Iszunk
A Sport Miatt Többet Iszunk
Anonim

Azokban a napokban, amikor az ember fokozott fizikai aktivitással rendelkezik, több alkoholt fogyaszt - találtak az Illinois-i Evanston északnyugati egyetemének kutatói.

A tudósok állításai csaknem 150, 18 és 89 év közötti résztvevő vizsgálatán alapultak. A vizsgálat 21 napig tartott, amelynek során minden önkéntesnek fel kellett jegyeznie a fizikai aktivitás napi szintjét és az elfogyasztott alkohol mennyiségét.

A kutatók elemezték az eredményeket, és megállapították, hogy azok a résztvevők, akik bizonyos napokon fokozott fizikai aktivitással rendelkeztek, több alkoholt fogyasztottak.

Nagyon érdekes volt számukra az is, hogy hétfőtől szerdáig a fizikai aktivitás és az alkoholfogyasztás alacsonyabb. És mindez ellentétben csütörtöktől vasárnapig, amikor az ellenkezője igaz.

A tanulmány vezető szerzője, David Conroy hozzátette, hogy a fizikai aktivitás hiánya és az alkoholfogyasztás csökkenése az egészségügyi problémák megnövekedett kockázatával is összefüggésben van. Ezért kell megtalálni az arany és biztonságos környezetet - tette hozzá.

Alkohol
Alkohol

Számos jelentés rámutat arra, hogy sok alkoholfogyasztás veszélyes az agy egészségére.

A kutatók azt is elismerik, hogy nem tudják biztosan megmondani, mi az oka a fokozott fizikai aktivitásnak és a több alkoholfogyasztásnak. Hozzátették, hogy a közeljövőben és kemény munkával remélik, hogy megértsék a sport és az alkohol okozati összefüggését.

Szakértők azt javasolják, hogy egy nehéz és mozgalmas fizikai nap utáni csemege valami hasonló jutalom egy jól elvégzett munkáért. Vannak megjegyzések arról is, hogy a fizikai aktivitás valóban elősegíti-e a társadalmi kapcsolatokat, amelyek gyakran magukban foglalják az alkoholfogyasztást.

A kutatócsoport célja, hogy kapcsolatot teremtsen az alkohol és az aktivitás között az alkoholfogyasztás csökkentése, de a fizikai aktivitás fenntartása érdekében.

Ajánlott: