Bizonyított: A Stressz Szívrohamhoz Vezet

Videó: Bizonyított: A Stressz Szívrohamhoz Vezet

Videó: Bizonyított: A Stressz Szívrohamhoz Vezet
Videó: A stressz Egy gyilkos portreja 2024, Március
Bizonyított: A Stressz Szívrohamhoz Vezet
Bizonyított: A Stressz Szívrohamhoz Vezet
Anonim

Az életünket kísérő stressz óhatatlanul befolyásolja egészségünket - gyakran betegeskedünk, és a depressziós állapotok egyre gyakoribbá válnak. Nem kevésbé gyakori és kevésbé veszélyes a szívinfarktus, amely minden figyelmeztetés nélkül vág. Egy brit tanulmány megerősíti, hogy a mindennapos stressznek vagyunk kitéve a szívinfarktus fő oka.

A tudósok úgy vélik, hogy a stressz gén a szívroham és a szívbetegség magasabb kockázatával jár. Szakértők szerint a szívbetegségben vagy genetikai változásban szenvedők 38 százalékkal nagyobb valószínűséggel szenvednek szívrohamban, mint azok, akiknek nincsenek ilyen tüneteik. A kutatók különféle tényezőket is figyelembe vettek, mint például a dohányzás, az elhízás, az életkor, a testmozgás hiánya és mások.

A szakértők határozottan állítják, hogy ha folyamatosan alkalmazzuk a stressz kezelésére szolgáló technikákat, az segít csökkenteni a szívroham kockázatát. Természetesen a tudósok nem mulasztják el megemlíteni, hogy a stressz elkerülése mellett a szükséges gyógyszereket is el kell venni a nagyobb biztonság érdekében.

Dr. Redford Williams, aki a Duke Medical University-n dolgozik, szerint az a tény, hogy a tudósok megállapították, hogy a stressz gén szívrohamhoz kapcsolódik, nagy előrelépés.

Hangsúlyozta nő
Hangsúlyozta nő

A következő lépés, amelyre a tudósok törekedni fognak, az az, hogy genotípus alapján képesek legyenek azonosítani azokat, akiknek nagy a kockázata bármilyen szívbetegség kialakulásának. Amint ez megtörténik, sokkal korábban lehet intézkedéseket hozni és kezelni a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő betegeket.

A tanulmány szerint minden tizedik férfinak, valamint az összes résztvevő nő 3 százalékának van valamilyen genetikai változása, ami rossz stresszkontrollal jár együtt. Összesen 6000 ember vett részt a vizsgálatban.

A tudósok azt tanácsolják, kezdjünk el apró változtatásokat végrehajtani az életünkben, hogy ne szenvedjünk betegségektől. Kezdetnek megváltoztathatjuk étrendünket, kiegyensúlyozott étrendet és rendszeresen sportolhatunk.

Ezek a mindennapi életünkben látszólag nagyon apró változások segítenek abban, hogy jobban érezzük magunkat, és a stressz szintje határozottan csökken. Ha szorongása tartós, és a változások nem segítenek csökkenteni, a legjobb, ha szakemberhez fordul.

Ajánlott: