Gyorsított Pulzus és Alacsony Vérnyomás

Videó: Gyorsított Pulzus és Alacsony Vérnyomás

Videó: Gyorsított Pulzus és Alacsony Vérnyomás
Videó: Alacsony pulzusszám a hosszan tartó élet titka - tv2.hu/fem3cafe 2024, Március
Gyorsított Pulzus és Alacsony Vérnyomás
Gyorsított Pulzus és Alacsony Vérnyomás
Anonim

Az emberi egészség főbb jellemzői a vérnyomás és pulzus. A pulzusszám az életkortól, az egészségtől és a pszicho-érzelmi állapottól függ.

Az idősebb emberek szívritmusa 70-85 ütés / perc. A felgyorsult pulzus több mint száz ütés / perc sebességgel. A felgyorsult pulzust tachycardiának nevezzük. Az alacsony vérnyomás 90-60 és alacsonyabb.

Gyorsított pulzus
Gyorsított pulzus

Az alacsony vérnyomás és a gyors pulzus panaszai a következő esetekben figyelhetők meg: súlyos vérveszteség, bármilyen jellegű sokk - kardiogén, toxikus, traumás, valamint vaszkuláris dystonia.

Vaszkuláris dystonia esetén a betegek olyan kríziseket mutatnak, amelyeket általános gyengeség, sápadt bőr, szédülés, alacsony vérnyomás és gyors pulzus jellemez.

Terhesség alatt sok nő panaszkodik a gyors pulzusszámra és az alacsony vérnyomásra. Ennek oka a progeszteron hormon kardiovaszkuláris rendszerre gyakorolt hatása.

Gyors pulzus és alacsony vérnyomás esetén sok beteg panaszkodik arra, hogy úgy érzi, hogy a szíve gyorsabban ver, és közvetlenül hallja.

Sport
Sport

Emellett panaszkodnak fájdalomról a szív környékén, a labda érzéséről a gyomorban, fejfájásról, szorongás és félelem érzéséről.

Gyors pulzus kezelése az alacsony vérnyomást pedig szakembernek kell meghatároznia, mivel e két tünet oka általában súlyos. Ha nem figyel időben, az általános egészségi állapot romlásához vezethet.

Ha ez nem terhesség, vérveszteség vagy sokk, akkor célszerű megváltoztatni az életmódot, abbahagyni a dohányzást és az alkoholt, mozogni és gyakran friss levegőn tartózkodni. Gyógyszereket kell szedni, de csak akkor, ha orvos előírja.

Az alacsony vérnyomás és a gyors szívverés elkerülése érdekében végezze el a következő gyakorlatokat naponta többször: feszítse meg a végtagok és a has izmait, és tartsa 20 másodpercig, majd lazítson. Vegyen egy mély lélegzetet és tartsa 15 másodpercig, majd lélegezze ki.

Ajánlott: