A Magas Koleszterinszint Tünetei

Tartalomjegyzék:

Videó: A Magas Koleszterinszint Tünetei

Videó: A Magas Koleszterinszint Tünetei
Videó: 5 módszer, amivel csökkentheted a Koleszterin szintedet 2024, Március
A Magas Koleszterinszint Tünetei
A Magas Koleszterinszint Tünetei
Anonim

Koleszterin zsíros anyagra hasonlít, és érdekes tény, hogy az összes sejt membránjában található, és ugyanakkor felelős azok kialakulásáért. És ha a normális szint nem szörnyű az egészség szempontjából, akkor a magas koleszterinszint számos kóros változáshoz vezethet, beleértve a szív- és érrendszeri rendellenességeket is.

Ezért fontos, hogy minden ember ismerje az alapokat és a legkönnyebben észrevehető legyen a magas koleszterinszint tünetei.

Általában a koleszterinszint emelése Vérvizsgálatokkal lehet a legkönnyebben kimutatni, és ezek a leghatékonyabb módszerek ennek megértésére, valamint annak szintjére. Vannak azonban olyan jelek, amelyeket könnyen észrevehet egy nem orvosi személy is, és arra gondol, hogy részletesebb vizsgálatokat kell lefuttatnia.

Semmilyen körülmények között ne végezzen öngyógyítást, és mindig konzultáljon orvosával.

Fontos, hogy mind ezekre a tünetekre figyeljünk, időben konzultáljunk a szakemberekkel, mind gyakori megelőző vizsgálatokon vegyük részt. Ez a legközvetlenebb módja az egészségi állapot vagy patológia kimutatásának a kialakulásának korai szakaszában, amikor az egyes betegségeket sokkal könnyebb kezelni.

Fájdalom a végtagokban

Magas koleszterin
Magas koleszterin

Az első jel az, hogy az őszintén szólva magas koleszterinszint végtagfájdalomhoz vezet. Ennek oka az koleszterin plakkok eltömíti az edényeket. Ez megzavarja a karok és lábak véráramlását, ami viszont fájdalmat okoz.

A végtagok zsibbadása

Egy másik gyakori jel a végtagok bizsergése. Ezt azzal magyarázzák, hogy egyes esetekben magas koleszterinszint az edények falának megvastagodásához vezet, amely érezhető a kéz és a láb bizsergésében.

Fájdalom a mellkas bal oldalán

A magas koleszterinszint tünetei
A magas koleszterinszint tünetei

A magas koleszterinszint meglehetősen veszélyes következményekkel járhat. Például a szív körüli artériák elzáródásához vezethet, ami a mellkas fájdalmának oka a bal oldalon. A fájdalom még a nyak körül is lokalizálható, és ez gyakran a szívroham jele.

Fájdalom a fej hátsó részén

Az utolsó tünetamelyet észrevehet maga a fájdalom a hátsó fejen. Ez természetesen ismét annak köszönhető, hogy az edények ezen a részén eltömődtek koleszterin plakkok. Ha nem tesz azonnal intézkedéseket és nem fordul orvoshoz, az akár agyvérzéshez is vezethet.

Ajánlott: