Alkohol Magas Vércukorszintben?

Tartalomjegyzék:

Videó: Alkohol Magas Vércukorszintben?

Videó: Alkohol Magas Vércukorszintben?
Videó: Лев Против разнес Варламова в эфире лживого телеканала Дождь. 2024, Március
Alkohol Magas Vércukorszintben?
Alkohol Magas Vércukorszintben?
Anonim

Az alkohol 7 kalóriát tartalmaz grammonként, ami hasonló a zsír formájában bevitt kalóriák szintjéhez. A tested kiemelten metabolizálja az alkoholt. Az alkohollal elfogyasztott ételek nem szívódnak fel és nem kerülnek energiára, amíg a tested alkoholt dolgoz fel. Cukorbetegeknél ez alacsony vércukorszinthez vezethet.

Inzulinérzékenység

Az alkoholfogyasztás hatására a szervezet inzulint termel az alkoholban lévő kalóriákra reagálva, az italt étellel keverik. Az inzulin nem fog működni, ha a szervezet alkoholt dolgoz fel. Ez alacsonyabb vagy alacsonyabb vércukorszinthez vezethet, mivel a szervezet alkoholt fog égetni, nem ételt.

Ez valódi problémát jelenthet, ha cukorbeteg vagy, és inzulint vagy vércukorszint-szabályozó gyógyszereket szed, mivel ezeknek a gyógyszereknek a hatása erősebb, és az alacsonyabb vércukorszint gyorsabban emelkedik, ha alkohol van jelen.

A glükagon az alacsony vércukorszintre reagálva termelődő hormon. A glükagon nem szabadul fel, ha alkohol van a szervezetben, mert a tested túl elfoglalt ahhoz, hogy feldolgozza azt. Az alkohol szintén rontja az agy azon képességét, hogy "megítéljen", ha alacsony a vércukorszintje, így a máj energiaként felszabadíthatja a tárolt glükózt.

Éjszaka
Éjszaka

A krónikus alkoholfogyasztás magas vércukorszinthez vezethet. Az alkohol megzavarja az inzulinérzékenységet, aminek következtében a test elveszíti a vérben keringő glükóz felhasználásának képességét. Ez másodlagos cukorbetegséghez vezethet. Az ivás májkárosodáshoz vezethet a rendkívül magas trigliceridszint következtében. A szervezet viszont több trigliceridet állít elő a magas alkoholfogyasztás ellensúlyozására.

Néha, amikor alkoholt fogyaszt, a vércukorszintje vagy a glükózszintje hosszabb ideig emelkedhet. Minden elfogyasztott 30 gramm alkoholra körülbelül két órát vesz igénybe a tested.

Az alkohollal elfogyasztott ételek mindaddig a testben maradnak, amíg az alkohol feldolgozása be nem fejeződik. Ezek a kalóriák beáramlanak a véráramba, és emelik a vércukorszintet. Ez általában akkor fordul elő, ha magas szénhidráttartalmú ételeket, alkoholt fogyasztó ételeket fogyaszt, vagy nem sokkal használat után.

A magas zsír- és magas szénhidráttartalom az étrendben meghosszabbíthatja a vércukorszint emelkedésének idejét (akár 12 óráig). A sok cukrot tartalmazó alkoholtartalmú italok nagy hirtelen változásokat okozhatnak a vércukorszintben, ezért legyen velük nagyon óvatos.

Ajánlott: