Vastagbél Tisztítása

Videó: Vastagbél Tisztítása

Videó: Vastagbél Tisztítása
Videó: Vastagbél tisztítás, avagy a Colon-Hidroterápia 2024, Március
Vastagbél Tisztítása
Vastagbél Tisztítása
Anonim

Ha vese- vagy hólyagfertőzései vannak, rossz lehelete van, gyakran panaszkodik hasi görcsökre és székrekedésre, valószínűleg szüksége van vastagbél tisztítása. Csak arra van szükség, hogy tudd, hogyan kell megfelelően táplálkozni - néhány nap megfelelő ételekkel megtisztítja a szervezetet.

Kezdetnek növelje a rostbevitelt - a napi fogyasztás serkenti a perisztaltikát. A testnek szüksége van oldható rostra - ami megnöveli a hasznos baktériumokat és ezért az oldhatatlan rostokat, amelyek feladata a vastagbél tisztítása.

A zab és a lenmag mindkét rosttípus nagyszerű forrása. Oldódó rostok nagy mennyiségben találhatók a következő termékekben - borsó, zöldbab, citrusfélék stb., És oldhatatlan rostok nyerhetők barna rizsből, búzából, káposztából, sárgarépából stb.

Ha nincs gyulladásos bélbetegség, jó, ha a napi rostbevitel 25 és 30 gramm között van. Javasoljuk továbbá az ún az erjesztett ételek - savanyú káposzta, kefir stb. - nagyon jó probiotikumok.

Lenmag
Lenmag

Nem szabad figyelmen kívül hagyni a jól ismert zöld ételeket vagy a zöld leveles zöldségeket, amelyekben magas a klorofill tartalom. A klorofill segít megtisztítani a méreganyagokat, és mikor érdemes elfogyasztani ezeket a zöldségeket, ha nem a tavaszi szezonban.

A víz is segítsen a vastagbél megtisztításában - Az elégtelen bevitel székrekedést okozhat. Körülbelül 15 - 20 perccel étkezés előtt ajánlott meginni egy pohár vizet.

Természetesen az étrend megváltoztatása mellett az ember különféle gyógynövényeket alkalmazhat a vastagbél tisztítására. A legnépszerűbb növények közé tartozik az indiai útifű vagy a psyllium.

Használhat más gyógynövényeket is - ezek közül leggyakrabban édesgyökér, zsurló, echinacea főzeteihez folyamodnak - ezek segítenek a méreganyagok eltávolítása. Vigyázzon azonban a gyógynövény édesgyökérrel, mert túlzott használata megemelheti a vérnyomást.

Ajánlott: