Egy Forradalmi Tabletta Gyógyítja Az Alkoholizmust

Videó: Egy Forradalmi Tabletta Gyógyítja Az Alkoholizmust

Videó: Egy Forradalmi Tabletta Gyógyítja Az Alkoholizmust
Videó: Mi a teremtés nagy trükkje? - Dr. Egely György, Jakab István 2024, Március
Egy Forradalmi Tabletta Gyógyítja Az Alkoholizmust
Egy Forradalmi Tabletta Gyógyítja Az Alkoholizmust
Anonim

A forradalmi tabletta, amely csökkenti az ember alkoholfogyasztási vágyát, ma már megtalálható Anglia és Wales gyógyszertáraiban. Ezeket az információkat a Daily Mail oldalain teszik közzé.

A gyógyszer neve "Nalmefen", és a tabletták második névvel rendelkeznek - Selinkro. A tablettákat az Országos Egészségügyi és Klinikai Kiválósági Intézet, a NICE engedélyével forgalmazzák - egy nem kormányzati egészségügyi intézmény, amely végrehajtó funkciókat lát el.

A gyógyszer megvásárlásához azonban orvosi rendelvényre van szükség - a gyógyszer ára tablettánként három font.

Szakértők kifejtik, hogy a tabletták hatásának elve a nikotin tapaszokra emlékeztet, amelyek meglehetősen népszerűek a dohányzásról leszokni próbálók körében.

Angliában és Walesben az orvosok most felírhatják ezeket a tablettákat betegeiknek, akik gyakran túlzásba esnek alkohollal. Ezt a gyógyszert Írországban és Skóciában használják - a skóciai adatok szerint a kábítószert már 53 ember használta.

Alkoholt inni
Alkoholt inni

Az Országos Intézet úgy döntött, hogy azok számára, akiknek problémája van az alkohollal, ez nem lesz elegendő intézkedés.

Ezért a szakemberek egyéni és csoportos megbeszéléseket szerveztek a terapeutákkal az új "Nalmefen" gyógyszerrel kombinálva.

A tabletták és a minősített segítség kombinációja nagyobb hatással lesz, a szakemberek kategorikusak. Ezeken az üléseken körülbelül 58 ezer ember vesz részt.

A nem kormányzati egészségügyi intézmény becslései szerint Nagy-Britanniában körülbelül 2,1 millió ember él súlyos alkoholfüggőséggel.

Szakértők úgy vélik, hogy ezek az új tabletták jelentősen hozzájárulnak a rosszindulat elleni küzdelemhez, mert olyan emberek szedik őket, akik nem definiálják magukat alkoholistának, de problémát jelentenek az alkoholfogyasztással.

Meghatározták, hogy a gyógyszert naponta csak egyszer lehet bevenni - ez a mennyiség elegendő ahhoz, hogy elnyomja az ember ivási vágyát.

Ajánlott: