LSD-vel Fogják Kezelni Az Alkoholizmust

Videó: LSD-vel Fogják Kezelni Az Alkoholizmust

Videó: LSD-vel Fogják Kezelni Az Alkoholizmust
Videó: The Renaissance of Psychedelic Research 2024, Március
LSD-vel Fogják Kezelni Az Alkoholizmust
LSD-vel Fogják Kezelni Az Alkoholizmust
Anonim

Paal-Oeryan Johansen norvég tudós, a trondheimi Norvég Műszaki Egyetem úgy véli, hogy az LSD nevű lizergsav-dietilamid lehet a leghatékonyabb módszer az alkoholizmus elleni küzdelemre.

Az LSD egy hallucinogén anyag, amelyet számos pszichiátriai klinika használt. A pszichiáterek az LSD-t az emberi viselkedés tanulmányozásának eszközeként használják.

Az LSD nagy potenciállal rendelkező anyagnak tekinthető, amely felgyorsíthatja számos mentális probléma - skizofrénia, mentális rendellenességek és stresszhelyzetek, alkoholizmus és egyéb függőségek - megértését.

LSD
LSD

A második világháború után az LSD-t számos orvosi tanulmányban alkalmazták, de aztán a terméket a - pszichotróp anyagok - kategóriába sorolták.

Valamivel ezelőtt a norvég tudós és felesége elemezték az amerikai kutatásokat a termék hatásairól.

Ezen megfigyelések alapján a tudós azt állítja, hogy az LSD kis adagjai csökkenthetik az alkoholfüggőséget, és idővel akár teljesen le is állíthatják a káros szokást.

A norvég kutató kezelése az LSD-t más kezelésekkel kombinálva ajánlja a tájékozott betegek számára, akik felismerik, hogy nincs szükségük alkoholra. Ez sokkal hatékonyabb kezelés lesz, mint az alkoholizmus szokásos kezelése.

Alkoholizmus
Alkoholizmus

A tudósok szerint a hallucinogén gyógyszerek nem mérgezőek és nem is függőséget okoznak. De ennek a kezelésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai is, és elrejti a kockázatait. Az LSD gyötrelmes szorongást és zavart okozhat a betegben a kezelés során.

Tanulmányában Johansen megállapította, hogy az LSD nem növeli a mentális egészségi problémák kialakulásának kockázatát. Éppen ellenkezőleg, ennek az anyagnak a fogyasztása csökkentheti a mentális betegségek kialakulásának kockázatát.

Az alkoholizmus az egyik leggyakoribb halálok a nyugati világban, és a norvég tudós elhatározta, hogy hatékony kezelést talál ennek a betegségnek.

Johansen még mindig várja a norvég hatóságok jóváhagyását, hogy orvosi vizsgálatot indítson a témában.

Ajánlott: