A Féltékenyek Elmebetegek Voltak

Videó: A Féltékenyek Elmebetegek Voltak

Videó: A Féltékenyek Elmebetegek Voltak
Videó: A konstellációkról, elmebajokról összefoglalóan, röviden FB 17/2 (biologika, pszichológia) 2024, Március
A Féltékenyek Elmebetegek Voltak
A Féltékenyek Elmebetegek Voltak
Anonim

A féltékenység sok pár problémája - sokszor hallottunk olyan helyzetekről, amelyekben a szerelmesek elválnak egymástól a túlzott féltékenység miatt. Nem a személy iránti szeretet és aggodalom hiánya, sokkal inkább a tulajdonosi érzés az, ami nagyon gyakran véget vet a kapcsolatoknak. Kevés ember van, aki önként engedelmeskedhet ennek, és elviseli a napi kihallgatásokat és az állandó kétségeket egy szeretett ember szemében.

Kiderült, hogy amellett, hogy problémát jelent a párkapcsolatban, a féltékenységet mentális betegségként is meghatározzák. Brit pszichológusok kutatásokat végeztek, és az eredmények kézhezvétele után arra a következtetésre jutottak, hogy a féltékenyek elmebetegek.

Valójában vannak férfiak és nők, akik nagy erőfeszítéseket tesznek a kapcsolat fenntartására a partnerükkel. A legtöbb esetben az egyik partner irigysége a másik felé túllépi a megengedett határát, és fájdalmassá és elviselhetetlenné válik.

Nem ritka, hogy egy férfi vagy nő hazatér és alaposan megkérdezik, hogy merre ment, mikor ért véget és mennyi késéssel. Végül, de nem utolsósorban - ki más vett részt az eseményen.

A leicesteri Debbie Wood esete hasonló. Őrülten féltékeny volt vőlegényére, Steve-re, és megtiltotta, hogy nézze az ún felnőtt filmek.

Irigy
Irigy

Debbie azonban nem állt meg itt - nem engedte, hogy a mellette lévő férfi megnézzen egy fényképet egy másik nővel, például magazinokban vagy néhány reklámban.

Ezt az állapotot Othello-szindrómának hívják - a feltétel fémjelzi, hogy a szenvedő meg van győződve arról, hogy partnere csal.

Semmi sem képes helyreállítani közöttük a bizalmat, és elhitetni az őrült féltékeny emberrel, hogy nincs hűtlenség. A párok nagy része elválik a hűtlenség miatt, ami a valóságban sem történt meg, hanem egyszerűen valakinek a fantáziája.

Az orvostudomány megállapította, hogy a féltékenység többféle - hipertrófiás, depressziós, válástól való félelem, paranoid és mániás típusú. A Binghamptoni Egyetem más szakértői meg vannak győződve arról, hogy a hűtlenség oka nem a természet, hanem bizonyos gének jelenléte.

Ajánlott: