A üröm Segít A Beteg Epe és Máj Kezelésében

Videó: A üröm Segít A Beteg Epe és Máj Kezelésében

Videó: A üröm Segít A Beteg Epe és Máj Kezelésében
Videó: Melyek az epe és máj problémák jelei? Vitalitás 2020.04.04. - 2.rész 2024, Március
A üröm Segít A Beteg Epe és Máj Kezelésében
A üröm Segít A Beteg Epe és Máj Kezelésében
Anonim

Üröm a Compositae családba tartozó fű nemzetsége. Virágzási ideje július elejétől szeptember közepéig tart. Bulgáriában rendkívül gyakran előforduló ürömnek éles és rendkívül illatos illata és keserű íze van.

Az ürömből, mint gyógyszer, virágokat és leveleket használt, az alsó szárak nélkül. A Wormwood tartalma nagyon változatos. Illóolajokat, almasavat és borostyánkősavat, tanninokat, C-, B-vitamint, A-provitamint és még sok mást tartalmaz.

Beteg máj
Beteg máj

A üröm hosszú évekig ajánlott emésztési problémák, gyomorfájdalom, székrekedés esetén, emellett támogatja az epe és a máj munkáját. Még a rossz leheletet is képes megszüntetni. A üröm jelentősen növeli az étvágyat és erősíti az egészséget egy betegség után. Úgy gondolják, hogy rendkívül hasznos epilepszia, szabálytalan és elégtelen menstruáció, álmatlanság és mások esetén.

Száraz üröm
Száraz üröm

A ürömnek többféle fajtája van. A kezelésre használt fehér üröm. A vad ürömtől abban különbözik, hogy levelei szürke-ezüst színűek, a virágkosarak pedig kicsik. A vadonban a levelek sötétzöldek, a kosarak hosszúkásak.

Beteg Bile
Beteg Bile

A ürömből készített főzet univerzális:

1 evőkanál. a zúzott ürömleveleket forró víz árasztja el. Hagyja 3 órán át ázni, majd szűrje le a folyadékot. A főzetet naponta háromszor inni, egy csésze kávét. Különösen segít a fogfájás és a rossz lehelet esetén. Az összhatás elérése érdekében minden reggel, a fogmosás után, szórjon meg egy csésze üröm folyadékot.

A gyomor- vagy nyombélfekélyben szenvedők, valamint a vérzést kapók soha ne igyanak és ne rágják az üröm főzetét.

A üröm előnyeinek további kellemes és megfizethető módja a habzóbor fogyasztása. A ürömbor aromás és kissé kesernyés ízű, serkenti az étvágyat és segíti az emésztést.

A ürömről azonban ügyelni kell. Hosszan tartó használata atonikus székrekedéshez vezethet. Nem ajánlott szoptató anyáknak. Bár a gyógynövény alkoholos kivonata mérgező, az „Absinthe” italt ízesítik vele. Pontosan nagy toxicitása miatt sok országban tilos.

Ajánlott: