Diétás Levesek Karcsú Derékhoz

Tartalomjegyzék:

Videó: Diétás Levesek Karcsú Derékhoz

Videó: Diétás Levesek Karcsú Derékhoz
Videó: Dainą „Ne Kalėdos be tavęs“ pristatanti Monique rėžė Klajumui, ką mano apie scenos konkurentus 2024, Március
Diétás Levesek Karcsú Derékhoz
Diétás Levesek Karcsú Derékhoz
Anonim

Súlyától függetlenül a fogyáshoz kétségtelenül szükség van a naponta elfogyasztott kalóriák kiegyensúlyozására, az egészséges ételek kiválasztására és a fizikai aktivitás növelésére. Az egészséges táplálkozás részeként a leves segíthet a fogyásban, ha a magas kalóriatartalmú ételeket helyettesíti vele. A levesek fontos vitaminok és tápanyagok kiváló forrása is lehet.

A fogyáshoz több kalóriát kell égetnie, mint amennyit elfogyaszt, ami energiahiányként ismert állapothoz vezet. A kalóriahiány kompenzálására a test "eléri" a zsírraktárakat, hogy energiát szolgáltasson.

A magas kalóriatartalmú ételek, például kekszek, chipsek, tészták és gyorséttermi ételek kalóriatartalmú ételekkel való helyettesítése segít csökkenteni a kalóriabevitelt. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok a felnőttek, akik hetente négyszer vagy többször is bevették a levest az étrendjükbe, átlagosan a testsúlyuk 20% -át vesztették el.

Brokkolileves
Brokkolileves

Brokkolival és sajttal leves

Szükséges termékek:

1 tk vaj vagy olívaolaj

1 közepes hagyma, kockákra vágva

1 evőkanál liszt

4 csésze sovány tej

2 pohár vizet

1 csipet szerecsendió

4 fej brokkoli, rózsákra vágva

sót és frissen őrölt fekete borsot

3 csésze reszelt sajt (Cheddar, Jack stb.)

Az elkészítés módja:

A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a hagymát. Pároljuk a hagymát 3-4 percig, majd szórjuk meg liszttel. Erősen keverjük és főzzük még 1 percig, majd adjunk hozzá tejet és vizet. Hozzáadjuk a szerecsendiót, majd a brokkolit, egy kis csipet sót és sok fekete borsot.

Hasznos levesek
Hasznos levesek

Fedje le egy fedéllel és csökkentse a hőt. Pároljuk, amíg a brokkoli fő, 20-30 percig. Ezután adjuk hozzá a sajtot, keverjük és hagyjuk megolvadni.

Ezután pürésítse, amíg sima krémlevest nem kap, és tálalja, apróra vágott friss petrezselyemmel díszítve.

Házi zöldségleves

Szükséges termékek:

1 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj

1 nagy sárgarépa hámozott és rövid rudakra vágva

1 fej zeller botokra vágva

100g repce finomra aprítva

400g karfiol rózsákra osztva

1 közepes hagyma, apróra vágva

½ teáskanál kurkuma

1 liter zöldségleves

aol és fekete bors ízlés szerint

Köretnek friss hagyma

Az elkészítés módja:

Tegyen olívaolajat egy serpenyőbe és az összes zöldséget, párolja 2 percig, időnként megkeverve. Ezután adjuk hozzá a kurkuma és főzzük még egy percig. Adja hozzá a húslevest a párolt zöldségekhez, és párolja körülbelül 20 percig. Friss hagymával díszítve tálaljuk. Továbbá, ha rajongsz a fűszeres ízért, adhatsz hozzá koriandert, chilit vagy fokhagymát, amelyek szintén kevés kalóriát tartalmaznak.

Ez a leves csak 170 kalóriát tartalmaz adagonként, és nagyon alkalmas azok számára, akik néhány centivel csökkenteni akarják a derekukat.

Ajánlott: