Tanuljon Meg Egészségesen és Olcsón étkezni

Tartalomjegyzék:

Videó: Tanuljon Meg Egészségesen és Olcsón étkezni

Videó: Tanuljon Meg Egészségesen és Olcsón étkezni
Videó: Miért NEM drága egészségesen kajálni? Pénztárcakímélő tippek 2024, Március
Tanuljon Meg Egészségesen és Olcsón étkezni
Tanuljon Meg Egészségesen és Olcsón étkezni
Anonim

Egészségtelen termékek vannak körülöttünk. Csábítóbbak, könnyen elérhetők és sokkal olcsóbbak, mint az egészséges ételek. Az egészségtelen étkezés a legtöbb modern ember problémájának - a túlsúly, a különféle betegségek és a drága kezelést igénylő állapotok - gyökere.

Az igazság az, hogy egészségesen és költséghatékonyan étkezhetünk. Ehhez szükségünk van egy tervre és egy kis adag kreativitásra.

A legtöbb ember akkor fordul egészséges táplálkozáshoz, ha fogyni akar, ha hízni akar, vagy amikor izmokat épít. Az igazság az, hogy az egészséges táplálkozás, miután elfogadták, egy életen át tarthat. Megfelelő étrend akár 90% -ban annak, ami vagy.

A modern ember szokott fizetni a kalóriákért. Szinte minden háztartás elve szerint minél több, annál jobb. Az elmúlt évtizedekben az emberiség sokszorosára növelte étel- és italfogyasztását.

Az egészséges táplálkozás célja éppen az ellenkezője - a kalória ára helyett a tápanyagok szerinti ár keresése. Például a burgonya hatalmas része helyett, ugyanazért a pénzért különféle zöldségeket kaphat, amelyekben sok tápanyag van.

Gyümölcsök és zöldségek

Gyümölcsök és zöldségek
Gyümölcsök és zöldségek

Bár a drágább kalóriaforrások közé tartoznak, a leggyakoribb esetben elfogadható áron látják el a testet a legfontosabb tápanyagokkal. Frissen, fagyasztva vagy szárítva mindig jó megoldás.

A zöldségek közül a legnagyobb tápérték a leveles zöldségek, a káposzta, a brokkoli, a spenót és a sárgarépa. Itt vannak a vezető hüvelyesek - bab, csicseriborsó, lencse -, az ár és a tápérték szempontjából a legjobbak, rengeteg fehérjét és szénhidrátot biztosítanak.

A legjobb gyümölcs ebben az esetben a görögdinnye, banán, szilva, alma, dinnye, sárgabarack, kivi, nektarin és körte. Ne feledkezzen meg a szárított gyümölcsökről - a magas cukortartalom ellenére jó tápértékkel is bírnak.

Fehérjék

Hús
Hús

Következő a listában egészséges ételekhogy megengedhetjük magunknak a fehérjéket. Az első a listán a hús. Gyakran kerüljük a benne lévő zsír miatt. Az az igazság, hogy az egészséges táplálékból a szervezetbe juttatott zsírok nem a test ellenségei, ezért nem szabad őket elkerülni. A legjobb fehérjeforrás a csirkemell, a marhahús és a pulyka, de ezek drágábbak. Ha továbbra is egészségre akar fogadni, akkor erre olcsóbb megoldás a csirkecomb.

A tojás minden egészséges étrend szerves része. Finomak, hasznos zsírokban és fehérjékben gazdagok, és ami a legfontosabb - könnyen hozzáférhetők. 2-3 főtt tojás salátával vagy egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel reggelire kombinálva egészséges és energikus kezdetet ad a napnak.

Hal

Tonhal
Tonhal

Az egészséges és olcsó étrend terve tonhalkonzerveket is tartalmaz. Az egyik legfeljebb 30 g fehérjét és 120 kalóriát tartalmaz, nagyon jó áron. A tonhalnak jó a saját mártása, és a bevitelét változtatni kell a higany felhalmozódásának kockázatának csökkentése érdekében.

Az egészséges táplálkozás terén a hal kétségtelenül az egyik vezető, aki felkerülhet az étlapra. Minden hal hasznos, és a legolcsóbb megoldás a makréla. Finom salátával együtt, sütve vagy grillezve mindig jó választás.

Túró

túró
túró

A túró a fehérjeforrás egészséges alternatívája is. Olcsóak és friss tejjel, banánnal, mézzel vagy magas fehérjetartalmú turmix formájában fogyaszthatók. Ezenkívül a túróból finom és egészséges palacsintákat készítenek - ez tökéletes napkezdés minden szükséges anyaggal együtt.

Egészséges étrendjében szerepelnie kell a zabpehelynek és a nyers diónak. Megfizethetőek és összehasonlíthatatlan tápértékkel rendelkeznek.

Az egészséges étrend követése érdekében vásárlás előtt mindig készítsen bevásárló listát. Soha ne vásárolj éhesen.

Fogadjon rengeteg vízre - olcsó és megfizethető, de létfontosságú a test számára.

Ajánlott: