A Függőség Az Agy Betegsége

Videó: A Függőség Az Agy Betegsége

Videó: A Függőség Az Agy Betegsége
Videó: EGY BETEG EMBER VAGYOK! - E-MAIL REAKCIÓ 2024, Március
A Függőség Az Agy Betegsége
A Függőség Az Agy Betegsége
Anonim

A szakemberek új definíciója szerint, ami függőség, az emberek, akik tapasztalják az egyik vagy másik függőséget - alkohol, drogok vagy bármely más, nem hibásak a problémáikért.

A függőség akkor fordul elő, ha krónikus agybetegség alakul ki. Az akaraterőnek semmi köze a függőséghez. A függőség sokkal több, mint pusztán a rossz viselkedés.

Két évtizede az idegtudomány képes volt meghatározni, hogy a függőség hogyan fedi le az agy különböző területeit, és ezáltal megmagyarázza a függőség mértékét egyik vagy másik időszakban.

A függőséget agyi betegségnek tekintve a szakértők megpróbálják elterjeszteni jól ismert eredményeiket az orvosi körökben és a nagyközönségben. A viselkedési problémák egyszerűen az agy diszfunkciói.

A függőség az agy betegsége
A függőség az agy betegsége

Nem ritka, hogy a drogosok hozzátartozói nem értik, hogy a szenvedélybeteg miért visszatér újra és újra a droghoz, annak ellenére, hogy több kúrán estek át. Az agy patológiája sok éven át fennáll, miután egy személy képes volt felhagyni a gyógyszerekkel.

Valójában az érzelmi, kognitív és viselkedési hálózatok komplex kölcsönhatása zajlik le az agyban. Az öröklődés is szerepet játszik.

Vannak, akik hajlamosabbak a gyógyszerekre, ha már kiskorukban kísérleteztek velük, vagy visszaéltek a sérülés miatt felírt erős fájdalomcsillapítókkal.

Még akkor is, ha biológiailag sérthetetlen, kipróbálhatja az alkoholt vagy a drogokat, hogy megpróbálja leküzdeni a stresszt vagy a fájdalmat.

Bármi is legyen az oka, az agy jutalmazási rendszere továbbra is dopamint termel, ami örömet okoz, függetlenül attól, hogy mihez kapcsolódnak - alkohol, dohányzás vagy túlevés.

Amikor egy személy rabja, az agya egyszerűen hozzászokik a nagy mennyiségű dopamin állandó termeléséhez, és a kellemes érzések eltűnnek.

Ajánlott: