Az Egyik Oldalon Alvás A Leghasznosabb

Videó: Az Egyik Oldalon Alvás A Leghasznosabb

Videó: Az Egyik Oldalon Alvás A Leghasznosabb
Videó: Mit művel az agyban a sclerosis multiplex? - Pár perc neurológia 2024, Március
Az Egyik Oldalon Alvás A Leghasznosabb
Az Egyik Oldalon Alvás A Leghasznosabb
Anonim

Hosszú távú kutatások kimutatták, hogy a legjobb alvási helyzet egyik oldalán van. A tudósok szerint ez a testhelyzet a legelőnyösebb az egészségre, és számos betegséget megakadályoz.

A kutatások azt találták, hogy amikor az ember alszik az oldalán, az agya hatékonyabban tisztul a méreganyagoktól. Ezen túlmenően ez a testtartás megakadályozza egyes neurológiai betegségeket, mint például a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór.

Kísérleteik során a kutatók egereket használtak. A rágcsálókat 3 fő helyzetben helyezték el - a hason, a háton és az egyik oldalon. Bizonyos idő elteltével ellenőrizzük az egerek egészségi állapotát.

Kiderült, hogy az oldalukon aludó rágcsálók egészségesebb nyirokrendszerrel rendelkeznek, mert testük könnyebben megszabadulhat a méreganyagoktól. Megállapították, hogy a méregtelenítési folyamat sokkal hatékonyabb, ha egyik oldalon alszik.

Szakértők hozzáteszik, hogy ezt a pózot alvás közben a legtermészetesebbnek tartják, rámutatva a legtöbb természetben élő állatra, akik ezt választják.

Oldalt alszik
Oldalt alszik

Az Ön oldalán alvás nagyon hasznos azok számára, akik hát- vagy nyaki fájdalmaktól szenvednek. Segít azoknak is, akik gyakran horkolnak. Népszerű pletyka, hogy jobb, ha a bal oldalon a jobb oldalon alszunk, hogy ne károsítsuk a szívünket.

A tudósok szerint azonban ez csak babona, és egyelőre nem találtak bizonyítékot arra, hogy veszélyeztetnéd a szívedet, ha inkább a bal oldalon alszol.

A második leginkább ajánlott alvási helyzet a hátulján található. Egészségügyi szakértők szerint ez csökkenti a hát- és nyakfájdalom kockázatát azáltal, hogy megvédi bőrét a ráncoktól. Azonban ebben a helyzetben van a legvalószínűbb a horkolás.

Az egészség szempontjából a legveszélyesebb alvási helyzet a hasi alvás. Ebben a helyzetben nagy nyomás nehezedik az ízületekre, a végtagokra és a hasra, ami különféle gyulladásokat válthat ki a szervezetben.

Ebben a helyzetben a legkevésbé valószínű a horkolás, de az áll és az arc összeszorítása korai ráncokat eredményezhet.

Ajánlott: