Kínai Tűzterápia

Videó: Kínai Tűzterápia

Videó: Kínai Tűzterápia
Videó: Kínai datolya, Jujuba Magyarországon 2024, Március
Kínai Tűzterápia
Kínai Tűzterápia
Anonim

A bölcs kínai gyógyítók feltalálták a gyógyítás új módját. A helyi terapeuta meggyógyít egy beteg embert azzal, hogy alkoholt önt rá és meggyulladja - tájékoztatja az AFP.

Ezt az új kezelési módszert tűzterápiának hívják, és támogatói szerint segíti az emésztési zavarokat, a stresszt, a meddőséget és még az alattomos rákokat is képes gyógyítani. A tűzterápia évezredek óta ismert Kínában, de csak nemrégiben szerzett világszerte népszerűséget.

A klasszikus orvoslás nem talál komoly bizonyítékot annak megerősítésére, hogy a tűzterápia számos betegségben hatékony, de ez a tény nem zavarja az alkalmazó gyógyítókat.

A tűzterápia valódi forradalom történelmünkben. Kombinálja a kínai és a nyugati orvostudományt is - mondta Chang Fengao tűzterapeuta, aki komolyan veszi vállalkozását, sőt egy pekingi régi lakásban kezdte el a hallgatók képzését.

Kínai tűzterápia
Kínai tűzterápia

A terapeuta óránként közel ötven dollárt vesz igénybe. A Fengao egy speciális gyógynövény-keverékkel kenegeti a beteg hátát, és törülközővel letakarja. Ezután feltölti vízzel és 95 százalékos alkohollal.

Ezzel az egyedülálló módszerrel még a műtéti manipulációk is elkerülhetők - büszkélkedik a tűzterapeuta.

Amíg a beteg jól olajozott háttal fekszik a gyomrán, Chang világosabbá válik, és kék lángok kezdenek "járni" a beteg gerincén.

Érzem a tűz melegét, de nincs fájdalom. Csak meleg van, hajthatatlan egy 47 éves beteg, aki agyi vérzést szenvedett, és elveszítette emlékezetének egy részét, valamint bizonyos mozgások végrehajtásának képességét.

Úgy gondolom, hogy a tűzterápia hatékony - tette hozzá a férfi.

A gyógyítási eljárás azon kínai népi hiedelmeken alapszik, amelyek szerint az emberi egészség a test meleg és hideg elemei közötti egyensúlytól függ.

A test felső részén meggyújtják a tüzet, hogy a hideget elűzzék belőle. "Sok külföldi diplomatát gyógyítottam meg ezzel a módszerrel" - mondta büszkén Chang.

A terapeuta szerint a tűzterápia nem népszerű, mert a legtöbb ember túlságosan fél a lángtól.

Igen, vannak olyan betegek, akik az eljárás során megsérültek, de ez akkor történik, amikor a terapeuta nem megfelelően végezte el a munkáját. Személyesen több ezer hallgatót képeztem ki, és eddig nem volt incidensünk - teszi hozzá Chang.

Ajánlott: