A Fontos Lépések, Amikor Asztmás Rohamot Kap

Videó: A Fontos Lépések, Amikor Asztmás Rohamot Kap

Videó: A Fontos Lépések, Amikor Asztmás Rohamot Kap
Videó: Kérdezz-felelek élőben 12 - Dr. Gelléri Juliannával és Barnai Robertoval (biologika, ujmedicina) 2024, Március
A Fontos Lépések, Amikor Asztmás Rohamot Kap
A Fontos Lépések, Amikor Asztmás Rohamot Kap
Anonim

Az egyik leggyakoribb krónikus betegség az asztma. Hazánkban minden 10. bolgár szenved ebben a betegségben, mivel a teljes létszámból 150 000 gyermek. Asztmás rohamok gyakori az asztmában szenvedőknél. Ahhoz, hogy megbirkózzunk velük, pontosan tudnunk kell, hogy mit tegyünk, amikor bekövetkeznek.

A bronchiális asztma a légutak krónikus betegsége. Allergiás gyulladás, reverzibilis hörgőszűkület és kórosan fokozott reakció a különféle irritáló anyagokra. Öröklődés, allergénekkel való érintkezés, cigarettafüst, elhízás és gyakori és / vagy súlyos vírusfertőzések következtében alakul ki.

Az elmúlt években az ipari és folyamatos légszennyezés megváltoztatta a természetes allergének szerkezetét, és ezek egyre agresszívebbek a szövetekre és az immunrendszerre. Ez a test erősebb reakciójához vezet súlyos asztmás rohamok formájában.

Jó megelőző intézkedéseket tenni az asztmás rohamok otthoni megelőzésére. Nem szabad otthon dohányozni. Kötelező eltávolítani az összes szőnyeget, szőnyeget, szőnyeget és plüssjátékot, mivel ezek erős mágnes és kedvező környezetet jelentenek az atkák fejlődéséhez. A ház porát rendszeresen tisztítani kell, még a legnehezebb helyeken is.

Amikor van háziállat az otthonban, és az egyik családtag megkapja asztmaroham, szinte biztos, hogy az állat az oka. Ha ez megtörténik, akkor meg kell válnia tőle.

Az asztmás roham elkerülése érdekében jó, ha nincsenek virágzó növények az otthonban, mivel virágaik porzóiban allergén virágpor alakul ki. Ezenkívül az általuk hordozott illat irritálja az asztmában szenvedőket. Általában kerülni kell az erős szagokat, a forrástól függetlenül.

Asztma
Asztma

Az asztmás rohamot azonnal kezelni kell. Az első lépés a ventolin belélegzése egy inhalátoron vagy inhalátoron keresztül. Az inhalációk dózisát és számát előre meghatározza egy pulmonológus. Ezt a műveletet csak olyan emberek hajthatják végre, akiknek már volt asztmás rohama, és orvosuk terápiát és kezelést írt elő.

Amikor tisztában van a betegséggel, kerülnie kell az allergén tényezőket. Ezenkívül kötelező a gyógyszer gyors hordozása a roham gyors ellenőrzéséhez - antihisztaminok és inhalációs ventolin formájában.

Amikor megkapod asztmaroham első alkalommal azonnal ki kell mennie a szabadba. Ha a természetben vagy, minél előbb hagyd el a helyet, mert nyilván valami körülötted okozza az állapotot. Azonnali konzultáció orvosával, lehetőleg tüdőgyógyásszal. Az asztma súlyosságának megfelelően fog terápiát felírni.

Ajánlott: