Rost - Finom Megelőzés A Stroke Ellen

Videó: Rost - Finom Megelőzés A Stroke Ellen

Videó: Rost - Finom Megelőzés A Stroke Ellen
Videó: What Causes Strokes 2024, Március
Rost - Finom Megelőzés A Stroke Ellen
Rost - Finom Megelőzés A Stroke Ellen
Anonim

Rost olyan növényi rostok, amelyeknek szinte nincs tápértékük, de rendkívül fontosak az emberi egészség szempontjából. A szálak rendszeres használata csökkenti a székrekedés, az aranyér, a vastagbélrák kockázatát, és kiválóan megelőzi a gyomor-bélrendszeri betegségeket.

Magas koncentrációjú élelmiszerek felvétele rost, a napi étrendben a szív- és érrendszeri betegségek kiváló megelőzése. A növényi rostokat a szervezet viszonylag lassan, vagy egyáltalán nem bontja le, ami gyorsabb anyagcseréhez, a vércukorszint lassabb emelkedéséhez és a "rossz" koleszterinszint csökkenéséhez vezet.

Tészta
Tészta

Az egyesült királyságbeli Leeds Egyetem kutatóinak tanulmánya azt mutatja, hogy a gazdag élelmiszerek bevonása rost, szintén csökkentheti a stroke kockázatát. A rostban gazdag ételek rendszeres fogyasztása komolyan csökkentheti az ischaemiás (stroke) stroke kockázatát.

Diane Tripleton professzor, a tanulmány vezető szerzője szerint akár napi 7 gramm rost bevitele is 7% -kal csökkentheti az ischaemiás stroke kockázatát.

Stroke
Stroke

"Nevelnünk kell az embereket, hogy több rostot fogyasszanak" - mondja Tripleton professzor.

Brit tudósok eredményeiket az 1990-2012 közötti időszakban elvégzett nyolc különböző tanulmány adataira alapozták. Az összes vizsgálat eredményeinek összefoglalása kimutatta, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak rostban gazdag ételeket, nem szenvednek magas vérnyomástól vagy magas "rossz" koleszterinszinttől, amelyek a stroke (beáramlás) fő kockázati tényezői. az agyat egy vérrög blokkolja az erek falainak szűkülete miatt).

ételek rosttal
ételek rosttal

Az egészségügyi szakemberek ajánlása és napi legalább 440 gramm friss gyümölcs és zöldség bevitele, valamint mérsékelt mennyiségű feldolgozatlan és sótlan dió bevétele. A táplálkozási szakemberek szerint egy adag teljes kiőrlésű tészta legalább két adag gyümölcs és / vagy zöldség kombinációjával biztosítja a szükséges napi növényi adagot rost.

A stroke a világon a harmadik leggyakoribb halálok. Évente többen halnak meg iszkémiás stroke-ban, mint autóbalesetben.

A férfiak 25% -kal jobban szenvednek agyvérzésben, mint a nők, de a nőknél a stroke által okozott halálozás csaknem 60% -kal magasabb, ami annak a magasabb átlagéletkornak köszönhető, amikor a gyengédek tagjai agyvérzést kapnak.

Sajnos csak minden ötödik ember követi az orvosok ajánlásait az egészséges táplálkozásról és a gazdag ételek fogyasztásáról rost például nyers diófélék, zöldségek, gabonafélék, szárított gyümölcsök és gyökérnövények.

Ajánlott: