Gyakorlatok A Csukló és A Kéz Számára

Tartalomjegyzék:

Videó: Gyakorlatok A Csukló és A Kéz Számára

Videó: Gyakorlatok A Csukló és A Kéz Számára
Videó: Speciális csukló és ujj erősítő gyakorlatok! 2024, Március
Gyakorlatok A Csukló és A Kéz Számára
Gyakorlatok A Csukló és A Kéz Számára
Anonim

Kezünk minden nap különféle feladatokat lát el - a kocsi kormányának megfogásától, a számítógép billentyűzetén történő beírástól kezdve az evésig és az ivásig. De ezek az ismétlődő mozdulatok a kezek fájdalmához, a csuklónk és az ujjunk gyengeségéhez és merevségéhez vezethetnek. Nem ijesztő - ha különböző egyszerű gyakorlatokat végez, enyhítheti a kezek fájdalmát. Ezenkívül a testmozgás megerősítheti a csuklóját, és a kezét és az ujjait hajlékony lehet. Íme néhány nagyon hatékony csukló és kar gyakorlatok.

Csuklógyakorlatok növeli a rugalmasságot és csökkenti a sérülések kockázatát. A gyakorlatok megelőző intézkedésként vagy enyhe fájdalom enyhítésére ajánlottak. Gyulladásban vagy súlyos ízületi betegségben szenvedők azonban nem alkalmazhatják ezeket, kivéve, ha azt egy egészségügyi szakember javasolja. Ezekben az esetekben ugyanis a testmozgás nagyobb kárt okozhat a csuklójában vagy a kezében.

Van néhány egyszerű csukló és kar gyakorlatokamit az asztalán végezhet a munkahelyén.

Striák

Gyakorlatok a csukló és a kéz számára
Gyakorlatok a csukló és a kéz számára

Állva helyezze tenyerét imahelyzetbe. Tartsa szorosan a könyökét. A kezének az arca előtt kell lennie. A kezének ujjhegytől a könyökig kell érintenie egymást.

Lassan tárja szét a könyökeit tenyerével összenyomva. Tegye ezt úgy, hogy a karjait derékmagasságra engedi. Álljon meg, amikor a kezei a hasa előtt vannak.

Tartsa 10-30 másodpercig, majd ismételje meg. Nyújtsa ki egyik karját maga előtt vállmagasságban. Tartsa a tenyerét párhuzamosan a padlóval. Engedje el a csuklóját úgy, hogy az ujjai lefelé mutassanak. A másik kezével finoman fogja meg az ujjait, és húzza vissza a testéhez. Tartsa 10-30 másodpercig.

Nyújtva a vállát

Itt van a csukló és kar gyakorlatok. Nyújtsa kezét tenyérrel a mennyezetig. Másik kezével nyomja ujjait könnyedén a padlóhoz. Óvatosan húzza az ujjait a teste felé. Tartsa 10-30 másodpercig. Ismételje meg a másik kezével.

Ökölbe hajtva

Ülés közben tenyerét felfelé tegye nyitott kezét a combjára. Lassan csukja be a kezét az öklében. Ne nyomja túl erősen. Kezével, amely megérinti a lábát, emelje fel az öklét a lábáról, és hátul a testéhez hajolva. Tartsa 10 másodpercig. Engedje le az öklét, és lassan tárja szélesre az ujjait. Ismételje meg 10-szer.

Erős kézért és csuklóért

Gyakorlatok a csukló és a kéz számára
Gyakorlatok a csukló és a kéz számára

Gyakorlatok karra és csuklóra segíthetnek a sérülések megelőzésében. Számos gyakorlatot használhat erre - akár otthon van, akár a munkahelyén.

Tolja az íróasztalt

Ülés közben tegye a tenyerét az íróasztal vagy az asztal alá. Tolja fel az íróasztal aljára. Tartsa 5-10 másodpercig.

Teniszlabda

Szorítsa erősen a teniszlabdát vagy az anti-stressz labdát 5-10 másodpercig.

Hüvelykujjgyakorlat

Csináljon ököllel, és mutasson felfelé a hüvelykujjával, mintha az OK helyzetet mutatná. Teremtsen ellenállást a hüvelykujjával és a karizmával, hogy a hüvelykujja ne mozogjon. Óvatosan húzza meg a hüvelykujját a másik kezével. Tartsa és ismételje meg.

Jóga a csukló és a kéz számára

Gyakorlatok a csukló és a kéz számára
Gyakorlatok a csukló és a kéz számára

Jóga csukló és kar gyakorlatok erősíti az izmokat is. Íme néhány jóga gyakorlat kéz és csukló számára:

Nyolc

Tegye az ujjait a test elé. Könyökeit oldalra ragasztva tartsa, mozgassa összefonódott karjait a nyolcadik ábrára. Hagyja a csuklóját teljesen forogni, hogy mindkét kéz következetesen a másik tetején legyen. Ezt a gyakorlatot 10-15 másodpercig végezze. Pihenjen, majd ismételje meg. Ülés közben emelje fel a kezét a feje fölé, és fonja össze ujjait tenyerével. Összefont ujjaival fordítsa tenyerét felfelé, miközben a plafon felé néz. Karjait kissé meghajlítva tarthatja, vagy kiegyenesítheti őket. Kitartás. Tegye le a kezét, és ismételje meg.

Sas váll

Nyújtsa előre a karját, a padlóval párhuzamosan. Húzza a jobb kezét a bal oldalára, és a jobb kezét. Fordítsa meg a könyökét. Helyezze a jobb könyökét a bal oldalra. A kezeknek össze kell érniük a hátulját. Mozdítsa a jobb kezét egyenesen, a bal kezét pedig balra. A jobb kezed hüvelykujjának át kell haladnia a kisujján. A tenyerének egymással szemben kell lennie. Nyomja meg a tenyerét, emelje fel a könyökét és nyújtsa ki az ujjait. A mennyezetre kell irányítani őket. Emelje fel a vállát, miközben felemeli a karját. Tartsa 15-30 másodpercig. Ismételje meg a másik oldallal.

Ajánlott: