Mennyi Zöld Teát Kell Inni Naponta?

Tartalomjegyzék:

Videó: Mennyi Zöld Teát Kell Inni Naponta?

Videó: Mennyi Zöld Teát Kell Inni Naponta?
Videó: 6 érv a Zöld tea fogyasztás mellett 2024, Március
Mennyi Zöld Teát Kell Inni Naponta?
Mennyi Zöld Teát Kell Inni Naponta?
Anonim

A zöld tea egy népszerű ital, amelyet az egész világon fogyasztanak. Az utóbbi években népszerűségnek örvend egészséges teaként.

Zöld tea a Camellia sinensis növény leveleiből nyerik, és többféle változatban kapható. Élvezheti forró italként, jeges teaként vagy akár por formájában. A magas antioxidáns-tartalom az egyik egészségügyi előnye.

Által mennyi zöld teát kell innihogy kihasználják egészségügyi előnyeit, és nem túl veszélyes-e a tea magas fogyasztása?

A zöld tea fogyasztásának egészségügyi előnyei

A zöld tea gazdag tápanyagokban, amelyek pozitív hatással vannak az egészségre. Ide tartoznak a katekineknek nevezett erős antioxidánsok, amelyek védenek a rák ellen. Számos tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, lényegesen kevésbé hajlamosak a rákra.

A zöld tea csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség, valamint az emlőrák és a prosztatarák kialakulásának kockázatát, amelyek a férfiak és a nők leggyakoribb betegségei.

És végül zöld teát inni segíthet a fogyásban. A zöld tea koffeinje és katechinjei felgyorsítják az anyagcserét és elősegítik a zsírégetést. A zöld tea fogyasztása napi 75-100 kalória elégetéséhez vezethet. Hosszú távon ez jelentős fogyáshoz vezet.

Általában zöld teát isznak az emberek egészségesebbek, mint azok, akik egyáltalán nem isznak teát.

zöld tea
zöld tea

A koffein hatása

A túl sok koffein fogyasztása fokozhatja a szorongás érzését, zavarhatja az alvást vagy gyomorrontást, egyeseknél pedig fejfájást okozhat.

Nagy mennyiségű koffein bevétele terhesség alatt születési rendellenességeket okozhat, és növelheti a vetélés kockázatát. Ezért ajánlott a terhes nőknek korlátozni zöld teát iszik.

A zöld teában lévő katekinek csökkenthetik egyesek vasfelvevő képességét. A katekinek nagy mennyiségben történő fogyasztása vashiányos vérszegénységet okozhat. A csecsemők, a kisgyermekek, a terhes nők és a dialízisben részesülők fokozottan veszélyeztetettek a vashiány miatt.

A katechinek hatásuk csökkentésével befolyásolhatják egyes gyógyszerek hatását.

A mérgező hatások akkor fordulnak elő leggyakrabban, amikor az emberek zöld tea-kiegészítőket szednek, amelyek sokkal több katekint tartalmaznak, mint maga a zöld tea.

Ajánlott: