A Gyaloglás Előnyei

Tartalomjegyzék:

Videó: A Gyaloglás Előnyei

Videó: A Gyaloglás Előnyei
Videó: #1 KLIENS ÁTALAKULÁS - 20kg fogyás 10 hét alatt.. • HIHETETLEN GYORS ZSÍRVESZTÉS •/Major Dániel 2024, Március
A Gyaloglás Előnyei
A Gyaloglás Előnyei
Anonim

A lépésszámlálók és a különféle távolságszámláló alkalmazások igazi őrületgé váltak: mindenki arra törekszik, hogy elérje az áhítottakat 10 ezer lépés.

Bár ez a megszállottság furcsának tűnhet, az igazság az, hogy legalább hasznos: mert gyaloglás testünk számára az egyik legfontosabb fizikai tevékenység. Miért?

Kalóriát égetni

A séta kalóriákat éget és az elégetett kalóriák fogyáshoz vezetnek. Az, hogy mennyi energiát tölt el, több tényezőtől függ - a járás sebességétől; a megtett távolság; a terep, amelyen mozogsz; a súlyod. Online számológépek segítenek ennek kiszámításában, a mobilalkalmazások pedig előzetes információkat nyújtanak a témáról.

Séta
Séta

Támogatja a szívet

A napi 30 perc séta legalább heti 5 napon keresztül csaknem 20% -kal csökkenti a szívkoszorúér-betegség kockázatát. Ezenkívül csökkenti a vércukorszintet - egy tanulmány szerint a reggeli, ebéd és vacsora után naponta háromszor 15 perces séta jelentősen csökkentette a szervezet glükózszintjét.

Csökkenti az ízületi fájdalmat

Rendszeres séták javítja az ízületek állapotát, beleértve a térdeket és a combokat is. Még ízületi gyulladás esetén is hasznos, csökkenti a fájdalmat. Úgy gondolják továbbá, hogy a heti 8 és 10 kilométer közötti séta megakadályozza az ízületi gyulladás kialakulását.

Javítja az immunrendszert

A séta megvéd a megfázástól és az influenzától. Egy tanulmány kimutatta, hogy a rendszeresen járó emberek csaknem feleannyira betegednek meg, mint azok, akik stagnáló életmódot folytatnak. Megfázás esetén tüneteik rövidebbek és enyhébbek voltak. A gyaloglás energiát is nyújt, amely bizonyítottan küzd a szorongás és a depresszió ellen!

Feltapasztja a testet

Séta
Séta

Még ha nem is hiszed - a séták faragják meg a lábad! Tökéletes módja a fogyásnak és az egész test tonizálásának, mert minden izomcsoportot magukban foglalnak. Akkor lesz a legvékonyabb és feszesebb a lába, ha lejtőn jár vagy lépcsőn mászik.

Javítja a kreativitást

Séta és minden séta segítség nemcsak a test, hanem az elme is. Sokan, akik hobbiként és sportként gyakorolják a járást, azt mondják, hogy egy séta során ötletes ötletekkel vagy megoldásokkal álltak elő olyan problémákra, amelyeket hosszú ideje nem tudtak megoldani.

Ajánlott: